Vil dømme 17-åring fra Vinstra til tvungent psykisk helsevern

Artikkelen er over 1 år gammel

Hedmark og Oppland statsadvokatembeter har den 5. juni 2019 tatt ut tiltale mot en 17-åring fra Vinstra for å ha drept en annen og for å ha skadet en annens kropp eller helse.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) Tiltalen gjelder overtredelse av straffeloven § 275 og straffeloven § 274 første ledd. jf. § 273.

Gjerningsbeskrivelsen i tiltalen lyder slik: Onsdag 31. oktober 2018 ca. kl. 15.50, stakk tiltalte den 16 år gamle jenta gjentatte ganger med kniv i hodet, halsen, brystet/buken og ryggen. Jenta døde etter kort tid av skadene.

Den da 16 år gamle gjerningsmannen stakk også en voksen mann to ganger i leggen med kniv, slik at han fikk to dype kutt som måtte behandles på sykehus.

Hovedforhandlingen starter i Nord-Gudbrandsdal tingrett (foregår av praktiske hensyn i Sør-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer) mandag 17. juni og det er satt av 10 dager til saken.

Det er begjært lukkede dører.

Tiltalebeslutningen er utferdiget etter ordre fra Riksadvokaten.

Tiltalebeslutningen er forkynt for tiltalte.

Statsadvokaten går inn for at den drapstiltalte skal dømmes til overføring til tvungent psykisk helsevern for å ha foretatt drapet i psykotisk tilstand.

Slik saken er opplyst nå er det ikke grunnlag for påstand om ordinær straff, mener statsadvokaten. Men påtalemyndigheten tar et uttrykkelig forbehold om at det basert på den totale bevisføring i retten likevel kan bli nedlagt påstand om fengselsstraff eller forvaring.


Artikkeltags