Ingjerd Egeberg har fått rolle i Hollywood-film

Byavisa, Ingjerd Egeberg i Storgata

Byavisa, Ingjerd Egeberg i Storgata Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ingjerd Egeberg (48) fra Moelv har fått rolle i filmen "Downsizing" hvor blant andre stjerner som Matt Damon, Alec Baldwin, Christoph Waltz og Kristen Wiig også skal spille.

DEL

Det er VG som melder dette.

Avisa har snakket med Egebergs agent, Lene Seested i Panorama Agency og Crimson Media.

Egeberg er vår lokale mest anerkjente skuespiller. Store og gode roller i både film og på scene. For tiden er hun ansatt på Nathionalteatret. Egeberg har vært anerkjent som skuespiller også på nasjonalt nivå i mange år.

I senere tid har hun spilte roller i TV-seriene "Mammon" og "Øyenvitne" på NRK.

Til VG forteller hun at hun ble satt ut da hun fikk beskjeden om at hun har fått rollen i den nye Hollywood-filmen. Det hadde hun ikke trodd.

– Jeg reagerte nok mer spontant da jeg fikk forespørselen om å sende inn en prøvefilm til denne filmen. Da trodde jeg det var en spøk. Men da jeg etter noen runder med prøvefilmer fikk vite at jeg fikk rollen, kunne jeg ikke annet enn å bli veldig glad, sier Egeberg til VG.

Det er ikke kjent at andre nordmenn eller skandinaver har fått rolle i filmen. Men deler av filmen skal spilles inn i Norge. Den norske incentivordningen som skal legge til rette for at utenlandske filmer skal velge Norge som innspillingsland har sørget for at produksjonsselskapet Paramount Pictures får et tilskudd på 4,5 milllioner kroner for å spille inn her.

Det er et management i USA ledet av Thomas Tømta bror til teatersjef Hanne Tømta på Nationalteateret som skal ha sørget for at Egeberg får rollen.

Kjente Aleksander Payne skal regissere filmen. Det er en satire som skal handle om en mann som tror han vil få et bedre liv om han krymper seg selv.

Ingjerd Egeberg begynner å spille inn filmen allerede nå i mai og vil fortsette hele sommeren og inn i august. Filmingen skjer i Norge og i Toronto.

Artikkeltags