Eva, Ivan, Mirjana og Marinko fra Kroatia var de første turistene på Brumunddals nye turistkontor

Hanne Østby Granmo, Ivan Kreic, Eva Kanizaj og Marinko og Mirjana Kreic hadde tatt turen til åpningen av turistkontoret torsdag.

Hanne Østby Granmo, Ivan Kreic, Eva Kanizaj og Marinko og Mirjana Kreic hadde tatt turen til åpningen av turistkontoret torsdag. Foto:

Eva Kanizaj og Marinko, Mirjana og Ivan Krešić fra Zagreb i Kroatia var nok de aller første turistene til å dra nytte av turistkontoret da det åpnet torsdag formiddag.

DEL

Det var trangt om plassen da det nye turistkontoret i Brumunddal ble åpnet under Matlystfestivalen torsdag.

Første turistene

Hanne Østby Granum hadde tatt med sine gjester fra Zagreb i Kroatia på åpningen.

– Det er første gang de er på besøk i både Norge og Brumunddal. Vi har sagt i ti år at de bør komme på besøk, og endelig kom de, smiler Granum.

Familien fløy inn fra Zagreb onsdag natt, og turistkontoret var omtrent familiens første stopp på deres guidede tur gjennom Brumunddal.

– Det er et fint kontor, og det var god eplemost, sier familien med et smil.

I morgen skal de til Oslo, før de i helgen reiser på hytta til Granum på Grunnåsen.

Positivt overrasket

Blant andre Arne Jørgen Skurdal fra Visit Innlandet, rådmann Jørn Strand og operasanger Bernt Ola Volungholen tok den provisoriske scenen i lokalet for å ønske velkommen til turistkontoret.

– Jeg er så glad i dag. Reiselivet er så viktig for Ringsaker kommune. Vi er mat-kommunen, Prøysen-kommunen og Norges største hyttekommune, og reiselivet er viktig for så mange, sa Jørn Strand.

Ei dame som også var glad torsdag var Renée Dekker. Hun skal drive turistkontoret, og var positivt overrasket over hvor mange som hadde møtt opp.

– Det er veldig hyggelig og gledelig at så mange har lyst til å komme, sier hun når det verste trykket er over.

GODT BESØK: Åpningen av turistkontoret ble godt besøkt torsdag.

GODT BESØK: Åpningen av turistkontoret ble godt besøkt torsdag. Foto:

Samarbeid

Dekker skal samarbeide tett sammen med operasjef Kari Elisabet Bekken og biblioteksjef Mette Westgaard.

– Vi tre skal sammen bemanne turistkontoret og utvikle konseptet her. Det er også ment at jeg skal kunne reise på messer og slike ting, og da er det de som bemanner kontoret, forteller hun.

Som en del av dette samarbeidet skal Ringsakeroperaen ha en utstilling på kontoret, og biblioteket har en egen bokkrok.

– Vi er nok det første turistkontoret hvor både operaen, biblioteket og reiselivet samarbeider. Her kan man blant annet låne bøker, og levere de tilbake hvor som helst i landet, forteller Westgaard.

Det er også Norges første turistkontor med skjenkebevilling, som blir utnyttet fredag kveld.

– Da skal Strand Brænderi presentere årets juleakevitt, og vi serverer rakfisk som en del av Matlystfestivalen.

Turistkontoret vil være bemannet mandag til fredag fra 11 til 15.

Operasjef Kari Elisabet Bekken har som tradisjon å gi bort en kopp til de hun skal jobbe sammen med. Renée Dekker var intet unntak, og fikk sin egne kaffekopp til kontoret.

Operasjef Kari Elisabet Bekken har som tradisjon å gi bort en kopp til de hun skal jobbe sammen med. Renée Dekker var intet unntak, og fikk sin egne kaffekopp til kontoret. Foto:

Artikkeltags