Gå til sidens hovedinnhold

Går av etter ni år i sjefsstolen

Artikkelen er over 4 år gammel

Janne Langaas' åremål som teatersjef i Teater Innlandet går ut i 2020. Nå er stillingen lyst ut.

I teaterverden driver man av naturlige grunner med langtidsplanlegging. Når en sesong presenteres for publikum, er jobben med kommende og derneste for lengst i gang.

Derfor er åremålsstillingen som teatersjef i Teater Innlandet allerede utlyst, med ansettelse om snaut to år. Åremålet er på fem år.

– Motivert og engasjert

«Teater Innlandet søker en motivert og engasjerende teatersjef med en tydelig kunstnerisk visjon, som kan lede og videreutvikle teatret», skriver teatret på sine hjemmesider.

Janne Langaas har vært første «ordinære» sjef siden regionteatret for Oppland og Hedmark ble etablert, og er nå inne i sitt andre åremål i stillingen. 

Styreleder Randi Eek Thorsen i teatret poengterte tidligere i høst at Teater Innlandet fortsatt er under oppbygging. Til Hamar Arbeiderblad sa styrelederen seg imponert over jobben Langaas har gjort, og at teatret trenger en sjef som er opptatt av kunstnerisk kvalitet, teatrets identitet, publikum og eiere.

Over 30.500 løste billett i fjor

Det samlede publikumstallet for Teater Innlandet i 2017 stoppet på 30.539. Det var en liten nedgang fra rekordåret 2016, men omtrent som forventet ut fra kunstneriske valg og en turné som ble kuttet, heter det i en pressemelding fra teatret.

Langaas karakteriserer 2017 som et godt gjennomsnittsår for et institusjonsteater av Teater Innlandets størrelse.

– Repertoaret i 2017 var preget av markante kunstneriske satsinger og forestillinger med bred publikumsappell. To av hovedforestillingene, Fire forsøk på å gjøre en forskjell og Solveigs 2. sang, ble spilt i scenerom med begrenset publikumspotensial. Å spille for alle betyr også å spille for de få. Regionteatret skal tørre å ta kunstneriske sjanser og turnere med smale prosjekter, sier Langaas.

Humor og varme

Oppsetningene Skogsmatrosen og Korps har vært av de bredere produksjonene fra teatret, og har med humor og varme truffet et bredt publikum.

– Gledelig er det dessuten å se at teatrets satsing på dans bærer frukter. Therese Slobs Hello trakk nye publikumsgrupper til teatret, og viser at interessen for samtidsdans er voksende, påpeker Janne Langaas, som fortsatt er Teater Innlandets sjef i to år til.