Ragnhild (35) fra Brøttum blir programleder i ny serie på NRK

Ragnhild Brochmann (t.v) og Anita Reinton Utgård i splitter ny NRK-serie.

Ragnhild Brochmann (t.v) og Anita Reinton Utgård i splitter ny NRK-serie. Foto:

Kunst- og motekulturhistoriker Ragnhild Brochmann blir å se på NRK i høst.

DEL

Sammen med kulturjournalist Anita Reinton Utgård skal Ragnhild Brochmann (35) fra Brøttum ta seerne med på en reise gjennom seks episoder med den splitter nye designserien TING! på NRK TV.

– I en tid hvor forbrukerkulturen ser på seg selv med selvransakende blikk, og med nye ideer om en mer bærekraftig fremtid, leverer TING! nok et argument for hvorfor vi skal bry oss om tingene vi har, og i hvilken grad våre materielle og estetiske valg preger livene våre, står det i en pressemelding.

Brochmann er kunst- og motekulturhistoriker, Morgenbladets Estetiker, forfatter og illustratør. Hun er oppvokst i Brøttum og Lillehammer.

Serien starter 19. september og går ut på å fortelle historien bak utvalgte ting vi omgir oss med i hverdagen.

Det er tilsynelatende små ting, men som sier noe større om samfunnet og kulturen vår.

Utgård og Brochmann står bak idé og manus til serien, og gjenskaper selv de historiske scenene i programmet.

Episodene er bygget opp med arkivklipp, animasjon og dramatiserte scener, og man skal som seer få designhistorie fortalt på en leken, kjapp og uhøytidelig måte i denne kortformat-serien.

Pressemeldingen gir også et innblikk i de ulike episodene:

«Den høye hælen er historien om hvordan moten skifter fra mannlig prakt til kontroversiell kvinnekultur. Høyhalseren er plagget som skulle redde sarte ridderhalser men som endte opp som populærkulturelt ikon. Tupperware er fortellingen om hjemmefester og utenkelig kvinnefrigjøring. Pilotbrillene er beretningen om hvordan krig kan skape mote. Bialettis Moka Express er historien om hvordan fascismen hjalp espresso-kulturen hjem til folk. Historien om Birkenstock er historien om hvordan en traust korksandal blir et usannsynlig moteikon. Og hvorfor hippiene elsket den og jappene hatet den.»Artikkeltags