Lunna og Bogsti tilbake fra Sarpsborg med hver sin NM-tittel

 Martin Lunna fra Brumunddal var den som behersket traktoren best  og ble norgesmester på BU-stevnet i Sarpsborg denne uka.

Martin Lunna fra Brumunddal var den som behersket traktoren best og ble norgesmester på BU-stevnet i Sarpsborg denne uka. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag var det landsstevne for Norges Bygdeungdomslag i Sarpsborg og det endte med to gullmedaljer til Ringsaker.

DEL

Martin Lunna fra Brumunddal ble norgesmester i traktor-redskap-trygghet (TRT) i juniorklassen.

Traktor-redskap-trygghet (TRT) er en konkurranse, populært kalt tevling, som består av ulike oppgaver der man skal håndtere traktor og tilhørende redskaper med størst mulig nøyaktighet og presisjon i løpet av kortest mulig tid. Dette kan for eksempel være å rygge seg gjennom en vinklet sluse med tilhenger, stoppe nøyaktig på rett sted når man skal sette ned paller og lignende.

– Jeg er kjempeoverrasket, det er skikkelig kult å vinne, sier Martin fornøyd. Han har aldri deltatt før, men har kjørt en del traktor når han jobbet på gård tidligere.

– Det viktigste for å lykkes var å fokusere på sikkerhet og trygghet, istedenfor å skynde seg, sier han.

Stort sett stiller alle fylkeslag, tolv til sammen, med deltakere i både junior- og seniorklassen. Junioralder er 16-21 år.

Samme dag ble også Anton Bogsti fra Gaupen norgesmester i blomsterdekorering for amatører.

Blomsterdekorering handler om å lage den fineste blomsteroppsatsen etter et gitt tema. Temaet for blomsteroppsatsen var «Østfolds industriarv». Hovedkomiteen som arrangerer Landsstevnet ønsker å rette fokus mot Østfolds historie. Det er en individuell konkurranse, populært kalt tevling, der deltakerne har en time på seg til å lage oppsatsen.

Vant: Anton Bogsti tok NM-gull i blomsterdekorering for amatører.

Vant: Anton Bogsti tok NM-gull i blomsterdekorering for amatører.

Anton har lært mye av sin mor som til daglig jobber med blomster og var superfornøyd etter triumfen i Sarpsborg torsdag.

– Det er kult! Jeg har kommet på andreplass tidligere, men ikke vunnet, sier han fornøyd.

– Det er viktig å få blomsteroppsatsen ordentlig, fyldig og fin, sier Anton.

Hva som er triksene for å få til dette vil han derimot ikke røpe.

– Det er hemmelig, sier han smilende.

Norges Bygdeungdomslag deler totalt ut 40 NM-titler i året, og kårer vinnere i mange andre NBU-mesterskap, de fleste på Landsstevne.

Artikkeltags