Hilde Gjermundshaug Pedersen i sjokk: – Vibeke var en fantastisk person

Oslo  20171101.
Vibeke Skofterud under Discovery Networks vårlansering og markering av 100 dager til OL.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oslo 20171101. Vibeke Skofterud under Discovery Networks vårlansering og markering av 100 dager til OL. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vibeke var en fantastisk person, vi hadde mange gode samtaler, sier Hilde Gjermundshaug pedersen, som tok VM-gull i stafett med Vibeke Skofterud i 2005.

DEL

Hele langrenns-Norge er i sorg etter at det var bekreftet at Skofterud (38) omkom etter en vannscooterulykke i Arendal.

Vibeke Skofterud var i mange år i verdenseliten i langrenn. Hun la opp i 2015. I 2005 vant hun stafettgull i VM sammen med Hilde Gjermundshaug Pedersen, Marit Bjørgen og Kristin Størmer Steira.

Hilde Gjermundshaug Pedersen mottok den triste nyheten søndag ettermiddag. Hun er på fottur i Italia.

- Dette er et sjokk, og jeg tenker gode Vibeke - hvorfor? Vibeke var en fantastisk person, vi hadde mange gode samtaler. Hun var en humørspreder og et jordnært menneske. Mine tanker går til hennes kjæreste og familie, sier langrennsløperen fra Nybygda.

– Vil bli dypt savnet

- Det er med stor tristhet jeg har fått nyheten om at Vibeke Skofterud er omkommet i en ulykke. Hun kommer til å bli dypt savnet.

Det sier idrettspresident Tom Tvedt som mottok nyheten søndag ettermiddag.

- Vibeke Skofterud var beundringsverdig som idrettsutøver og med sin åpenhet, sier idrettspresidenten.

Høydepunktet som utøver kom under OL i Vancouver i 2010, da Skofterud vant stafettgull sammen med Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen. Hun har også to VM-gull i stafett i 2005 og 2011.

Også presidenten i Norges Skiforbund, Erik Røste, har kommet med en uttalelse.

- Det var et ufattelig trist budskap vi mottok om Vibeke i dag. Hun var en meget god skiløper med både OL og VM gull. I tillegg var Vibeke en svært god bidragsyter i miljøet og en viktig ambassadør for skisporten med sitt vinnende vesen og store engasjement. Hun vil bli dypt savnet. Våre dypeste medfølelse går til hennes familie og nærmeste.

Artikkeltags