Prisøkningen på 50 kroner som kundene har etterspurt

Kalendersalg: Bjørn Nybakken (til venstre) i Brumunddal Lions og Francis Bull Enger i Furnes Lions.

Kalendersalg: Bjørn Nybakken (til venstre) i Brumunddal Lions og Francis Bull Enger i Furnes Lions.

I over 20 år har kalenderne til lionsklubbene i Brumunddal og Furnes kostet 100 kroner. Nå øker de prisen til 150 kroner, men det er det ingen som reagerer negativt på. Nesten tvert om ...

DEL

For kalenderne med historiske bilder fra Brumunddal og Furnes er veldig populære. Trofaste kjøpere gleder seg like mye hvert år til kalenderne er klare.

– Med tanke på at alt vi får inn går til veldedige formål er det ingen vi har snakket med som reagerer på at vi nå har satt opp prisen til 150 kroner. Mange har også gitt oss 150 og 200 kroner tidligere selv om kalenderen bare har kostet 100 kroner. Vi har hatt prisen i mange år, og nå var det tid for å sette den opp, sier Bjørn Nybakken i Lions Club Brumunddal.

Lions Club Brumunddal trykker opp 2650 kalendere og Lions Club Furnes trykker opp 1150 kalendere som de skal selge de neste dagene og ukene.

Over 200.000 til korps, idrett og eldre

Overskuddet fra kalendersalget fordeler klubbene til gode lokale formål. De to klubbene sitter igjen med over 200.000 kroner kan de fortelle.

– Vi ønsker å gi penger til Brumunddal jente- og guttemusikk i år. Det koster mye å drive korps med dyre instrumenter så det vil vi støtte. Å ha gode korps er viktig for lokalmiljøet. Hva ville en 17. mai vært uten gode korps for eksempel, sier Nybakken.

Lions Club i Furnes ønsker å støtte skiidretten i Nybygda med utstyr som kan lånes av dem som ønsker og gir også penger til Furnes fotball hvor jentelag har fått bidrag til å kjøpe draktsett.

I tillegg gir begge klubbene penger til ulike arrangementer for eldre i Brumunddal og Furnes. Blant annet julebord og eldrekvelder. Mjøsparken og lekeapparater i Brumunddal er det også fordelt penger til de siste årene.

Gode bilder og historier

I år som tidligere består kalenderne av bilder fra Furnes og Brumunddal.

– Vi legger ned en del arbeid med å finne gode bilder og skriver også litt av historien bak bildene. Det liker folk å lese, sier Francis Bull Enger som også er aktiv i Furnes Historielag.

De har også forsøkt å få inn foto av litt «nyere» dato.

– Ja, det finnes også bilder fra 80-tallet og 90-tallet. Mange vil ha glede av å se seg sjøl igjen fra bilder på denne tida, mener han.

Begge ønsker også å rette en stor takk til lokalt næringsliv.

– Ja, med gjennom annonser i kalenderen er små og store lokale bedrifter med på å dekke hele trykkostnaden vi har med kalenderne. Det er meget bra, skryter Bjørn Nybakken.

Artikkeltags