Gå til sidens hovedinnhold

VilMer startet i hundre

Artikkelen er over 3 år gammel

Det ble full sal da VilMer sparket i gang sitt nye tilbud til ringsaksokningene for å gjøre det lettere å være mer aktiv.

At kveldens tema var den digitaliserte verden lot ikke til å skremme de godt voksne som møtte opp.

Drøyt 100 personer ønsket å få med seg åpningskvelden til det nye aktivitetstilbudet VilMer torsdag kveld i Seminarsalen til Sykehus Innlandet i Brumunddal. Telenor som er en av VilMer sine samarbeidspartnere, holdt et introduksjonskurs i nettbruk og bruk av smarttelefon. Teknologi og digitalisering helt klart et område som mange ønsket å få mer kunnskap i.

Gode sammen

Bak VilMer står Øystein Langraff og Harald Odde. Med seg på laget har de også Terje Øfsdahl. Tanken bak det nyskapende arbeidet er å engasjere og aktivisere mennesker over 55 år. For det er langt fra alle som er aktive i den grad som er ønskelig. Mange eldre sitter inne med mye livserfaring og ressurser som kan nyttiggjøres. Aktører som har ønsket å bidra i prosjektet er kommunen, organisasjoner, lag og foreninger. Ordfører Anita Ihle Steen og Sigbjørn Johnsen har vært sparringspartnere og sentrale personer rundt VilMer sin etablering og begge holdt åpningstaler for nyskapningen.

- Hvis man slår seg sammen med alle de ressursene vi har, har det uante muligheter. Vi kan bygge et bedre lokalsamfunn og det å gjøre noe nytt utvikler oss som mennesker, sa Ihle Steen og oppfordret oss til å være aktive. Sigbjørn Johnsen fulgte opp;

- Vi har ulike behov i livsløpet. Samfunnet blir bygd på samarbeid og fellesskap. Vi kan ikke bare stå på sidelinja, men sammen skape aktivitet.

Skape et bedre samfunn

- VilMer ønsker å teste ut nye aktiviteter, gi en bedre oversikt over eksisterende og nye aktiviteter, samt ta initiativ og gjøre det enklere for deg å gjøre andre glad gjennom frivillig innsats, sa Øystein Langraff.

Han viste hvordan man logget seg inn og melder seg på aktiviteter på deres nettside. Nettsiden gir en god oversikt over ulik type aktiviteter, når og hvor i kommunen.

- Aktivitetene foregår på kjente møteplasser i kommunen, tilbudet er gratis og skal ha kvalitet og bredde. Her er det ingen aldresgrense, men mer interesse og behov som er avgjørende, sier Harald Odde.

Det gjelder å følge med

- Jeg er gammel nok til å være med. Det skjer mye i dagens samfunn og det gjelder å følge med, svarte Marit Reppe på spørsmålet om hvorfor hun hadde møtt opp på arrangementet.

Ikke alle av de frammøtte var godt opp i årene. Ti elever fra Ringsaker videregående skole har meldt seg som frivillige sammen med ansatte i Telenor i oppfølgingskursene i bruk av nett og smartelefoner.

- Vi har lyst til å hjelpe de eldre. De er hyggelige og mer tålmodige enn de yngre, mente den unge gjengen som gledet seg til å bruke noen kvelder av fritida si på kursing i teknologi i Vilmer.