Det ble klart da den siste bjelken ble heist på bygget i Brumunddal tirsdag. Dermed ble Mjøstårnet over fire meter høyere enn først planlagt, skriver Moelven Limtre i en pressemelding.

- Når vi først skal bygge verdens høyeste trehus i Brumunddal. Hvorfor ikke gjøre det så høyt som mulig? Det var budskapet fra den visjonære byggherren Arthur Buchardt i AB Invest til Moelven.

Da var byggearbeidet på det 18 etasjers høye Mjøstårnet godt i gang, med mål om å bli 81 meter.

- Vi liker jo en utfordring, og sammen med totalentreprenør HENT og ingeniørene i Sweco startet vi på oppgaven med å finne ut hvordan vi skulle få dette til, forteller Rune Abrahamsen, direktør i Moelven Limtre.

Løsningen var å la toppkonstruksjonen med pergolabjelker strekke seg 4,4 meter høyere, slik at totalhøyden på bygget ble 85,4 meter.

For å få til dette måtte pergolabjelkene på toppen være avrundet for å redusere vindbelastningen. I utgangspunktet var disse tenkt å være rektangulære.

- Vindkreftene på toppen av bygget blir holdt i sjakk av fundamentet på bygget, og disse må jo stemme overens. Ved å runde av kantene på bjelkene fikk vi strekt konstruksjonen til 85,4 meter. Prinsippet er kjent fra flaggstenger, de er jo avrundet for å redusere vindkreftene , forklarer Abrahamsen, og roser samarbeidet med Sweco, Aanesland Fabrikker A/S og totalentreprenøren HENT.

Mjøstårnet blir åpnet i mars 2019. De 18 etasjene vil inneholde kontorlokaler, hotell, restaurant, leiligheter og et badeanlegg.