For noen dager siden fikk Shahiri beskjed om at hun er plukket ut som deltaker i Miss Universe Norway 2016.

– Det er et års tid siden jeg hadde meldt meg på, så jeg hadde nesten glemt det. Jeg ble derfor veldig glad og overrasket da jeg fikk meldingen. Det blir utrolig spennende. Jeg klarer ikke helt å tenke på at jeg teoretisk sett kan nå helt til topps i konkurransen. Det er langt fram dit, jeg tar ett steg av gangen, sier hun.

– Er utøvere

Presseansvarlig Knut Yrvin forteller at neste utvelgelse finner sted til våren, etter at missekandidatene har vært på kurs.

– Vi gir dem skikkelig opplæring, og et godt grunnlag for å hevde seg i denne typen konkurranser. Det er stort i utlandet, og det er ikke lenger bare det ytre som teller. Det settes høye krav til jentene om både engasjement og det å være synlige i sosiale medier og presse. Vi ser på dem som utøvere, og skal i tiden framover jobbe som et landslag for å få jentene best mulig rustet til konkurransen, sier han.

Personlig engasjement

– Jeg skal jobbe hardt og gjøre mitt beste for å nå så langt som mulig i konkurransen, sier Shahiri.

Hun er allerede godt i gang. Hun har laget seg blogg på Miss Universe sin plattform, og meldt seg som frivillig i Kreftforeningen.

– Min mor har vært rammet av kreft, så det er noe jeg har et stort personlig engasjement for. Jeg synes det er flott å kunne bidra til å gjøre en forskjell for andre mennesker, og rette fokus mot en viktig sak. Jeg er en utadvendt person med sterke meninger, sier 18-åringen.

Hun er fra Moelv, men flyttet til Jessheim i høst for å begynne som resepsjonslærling. Utenom det er hun støttekontakt gjennom kommunen.

Finale i sommer

Den store finalen finner sted i sommer. Da avgjøres det hvem som skal representere Norge i den internasjonale konkurransen.

– Jentene gjør en viktig jobb for å promotere Norge som reisemål i utlandet. Det følger mye hard jobbing med seieren, og det nytter ikke å ha diva-nykker. Den tiden er over, sier Yrvin.

Miss Universe ble stiftet i 1952 og blir sett på som den største og mest glamorøse skjønnhetskonkurransen i verden.