- Stopp rivingen av Moelvhallen!

DÅRLIGERE TILBUD: Thomas Skyberg, ordfører i Ungdommens kommunestyre og Tormod Kvisler i Moelven Idrettslag er sterkt kritiske til at kommunen river Moelvhallen og fratar barn og ungdom muligheter for å trene. Arkivfoto

DÅRLIGERE TILBUD: Thomas Skyberg, ordfører i Ungdommens kommunestyre og Tormod Kvisler i Moelven Idrettslag er sterkt kritiske til at kommunen river Moelvhallen og fratar barn og ungdom muligheter for å trene. Arkivfoto

Artikkelen er over 2 år gammel

Idrettsrådet og Ungdommens kommunestyre er mot rivinga av Moelvhallen, men de snakker for døve ører.

DEL

 – Jeg kan ikke være med å redusere et tilbud til ungdommen. Vil kommunen satse på ungdom, eller er de mer opptatt av at det skal se pent ut rundt nye Moelv skole?

Ordfører i Ungdommens kommunestyre, Thomas Skyberg, nekter å sitte stille og se på at Ringsaker kommune river Moelvhallen. Denne uka fikk Ungdommens kommunestyre en orientering om saken, og ordfører Skyberg og ungdommene ble ikke mer overbevist om at politikerne gjør det riktige ved å rive.

– Vi ønsker å ta vare på Moelvhallen som en treningshall. Gymsalen på Moelv ungdomsskole er revet, Skarpsno skole er stengt og tilbudet på nedlagte Kilde skole er midlertidig. Flere står i fare for å miste treningstilbudet sitt, sier Skyberg og ramser opp turngruppa, folkehelsegruppa, innebandy og Brøttum IL.

Varaordfører Geir Roger Borgedal, Ap har tidligere uttalt til Ringsaker Blad at det er dødfødt å kjempe for å stoppe rivinga. Men faktum i politikken er at et vedtak gjelder inntil det kommer ett nytt vedtak.

– Kommunen argumenter med at de blant annet skal bygge en basketballbane der Moelvhallen nå står og at den nye skolen trenger mer uteareal. 1. februar overtar Ringsaker kommune arealene til Ringsaker videregående, der har de mulighet for mer uteareal, sier Skyberg.

Når idrettsrådet vanligvis kommer med sin innstilling i andre saker, kjøper formannskapet rått rådets faglige vurderinger. Men i denne saken blir ikke idrettsrådet lyttet til.

– Vi støttet Moelven Idrettslag da de søkte om å få beholde Moelvhallen til trening. Håndballregionen har også vært opptatt av å beholde hallen. Jeg var med håndballregionen i et møte med Ringsaker kommune i forrige uke, sier leder av idrettsrådet i Ringsaker, Arnfinn Nes. Han forteller at de fikk en grundig orientering av kommunen og at de trenger området der Moelvhallen står som uteareal.

– Moelven Idrettslag trenger en basishall hvor de kan trene styrke og basisferdigheter. En slik hall er berettiget spillemidler, og hvis Moelven søker vil vi prioritere den foran alt annet, sier Nes.

Artikkeltags