Mannen er opprinnelig fra Somalia, samme nasjonalitet som fornærmede i saken. Han ble pågrepet i dag på Vinstra i Gudbrandsdalen.

Politiet kunne gå til pågripelse av mannen etter å ha gjennomført omfattende teknisk og taktisk etterforskning i løpet av torsdagen og fredagen.

Les også: – Har dannet oss et bilde av hva som har skjedd

Mannen vil bli avhørt om voldsutøvelsen han er siktet for og vil bli fremstilt for varetektsfengsling. Etterforskningen fortsetter for å bringe klarhet i omstendighetene rundt voldshendelsen.

– Vi mener det er en relasjon mellom den pågrepne mannen og fornærmede. Hva slags relasjon det er har vi ikke klarhet i enda. Det, samt motiv og hendelsesforløp, vil vi vite mer om etter avhør, sier lensmann Terje Krogstad.

Varetektsfengsles

– Pågripelsen har nettopp skjedd, dermed har vi ikke fått avhørt mannen enda. Den fornærmede kvinnen er heller ikke avhørt. Dette vil vi jobbe med gjennom kvelden og natta, før mannen sannsynligvis blir varetektsfengslet i morgen. Takket være tekniske undersøkelser og vitneobservasjoner klarte vi å finne vedkommende. Det har vært svært viktig for oss, både på grunn av sakens alvorlighetsgrad og fordi hendelsen har skapt utrygghet i Moelv, sa lensmann Terje Krogstad til RB klokka 13.25 fredag.

Les også: Store skader etter voldsangrep

Det er ingen opplysninger som tyder på at flere gjerningsmenn er involvert.