Dropper julegave til 3.500 ansatte i Moelven - gir pengene til veldedighet

Julegave: Å sikre barn og unge i fattige land skolegang og utdanning er viktig for oss, sier konsernsjef i Moelven, Morten Kristiansen. Foto: Redd Barna

Julegave: Å sikre barn og unge i fattige land skolegang og utdanning er viktig for oss, sier konsernsjef i Moelven, Morten Kristiansen. Foto: Redd Barna

Artikkelen er over 1 år gammel

Heller ikke i år blir det noen julegave fra bedriften til de 3.500 ansatte i Moelven Industrier.

DEL

Selskapet gir heller en halv million kroner til Redd Barna.

I stedet for julegave til de ansatte venter et julebrev fra konsernsjef Morten Kristiansen under juletreet. Han har i år som i fjor tatt initiativ til å gi en større pengegave – om lag 140 kroner per ansatt – til Redd Barna.

– Det er viktig for oss å kunne være med å støtte barn og unge med skolegang og utdanning. Vi har hatt et godt samarbeid med Redd Barna de siste to årene, og vi ønsker å videreføre dette, sier konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven.

Godt mottatt

Kristiansen melder at tiltaket har vært svært godt mottatt av samtlige ansatte i Moelven siden tiltaket ble innført i 2015.

– I Moelven har vi hatt tradisjon for å gi alle en gave til jul, men jeg tror at det i dag er forsvinnende få blant våre ansatte i Norge, Sverige og Danmark som faktisk har bruk for flere ting. Ved å gi et større beløp i pengegave til Redd Barna, kan vi i fellesskap bidra til å gjøre noe for andre mennesker – noe som monner, sier han.

Samarbeidsavtalen med Redd Barna videreføres ut 2018.

Ikke tilfeldig

Det er ikke tilfeldig at pengene går til Redd Barna. I Moelvens strategi for sponsing, er det nettopp formål som tilgodeser barn og unge som skal prioriteres.

– Moelvens datterselskaper er hovedsakelig basert i Skandinavia, – land som har veldig gode oppvekstvilkår for barn og unge. Vi føler at det er naturlig å bidra til de som er mindre heldige stilt, sier Morten Kristiansen.

Generalsekretær Tove R. Wang i Redd Barna sier at å sikre at barn får utdanning av god kvalitet er en av de aller viktigste oppgavene til Redd Barna.

– For å få dette til trenger vi gode og stabile støttespillere. Det er derfor meget gledelig at Moelven fortsatt ønsker å være partner med Redd Barna, sier Wang.

Artikkeltags