Holdt løfte-fjernet brygge og leskur ved Næra

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Helge Vestheim holdt onsdag sitt løfte om å fjerne ei brygge og et leskur fra hytteeiendommen sin ved Næra.

DEL

Se video her (RB+).

Nærosingen som sitter i kommunestyret for Ringsakerlista er et rivjern og en handlingens mann. Helsevegen gjennom Næroset som er bygd på dugnad, er Vestheim hovedmannen bak.

– Jeg er rimelig komfortabel med å fjerne disse tingene. Men for noen oppleves dette også som personlige tragedier på grunn av avisbelastningen denne saken har medført og at de mister noe de har satt stor pris på. Noen har hatt ei steinrøys som de har hatt på litt gras, også har de blitt omtalt som store forbrytere, sier Vestheim som synes det er feil når alle blir tatt under en kam.

Vestheim har som mange andre rundt Næra havnet i kommunens søkelys for å ha satt opp ting i strandsonen på hytteeiendommen uten å ha søkt. Hans søknad var til behandling i planutvalget i vår, men ble utsatt fordi politikerne ønsket befaring, noe de nylig har vært på. I slutten av august vil Vestheims dispensasjonssøknad bli behandlet i planutvalget. Hvis politikerne da følger rådmannens innstilling, har Vestheim alt på det tørre.

– Jeg treffer på folk som skal fortelle oss hva som er rett og riktig uten at de har så god kjennskap til saken, sier Vestheim og fortsetter:

– Det har vært ei utrivelig tid. Folk har vært redd for å si noe, og folk har vært redde for å bli angitt. Vi må erkjenne at søknader ikke har blitt sendt. Men forseelsene har i en del tilfeller ikke vært større enn at det i ettertid er gitt dispensasjon, sier Vestheim.

Kommunen har vært opptatt av at det skal tas særlig hensyn til natur- og allmenne interesser i 100-meters sonen.

Flere har påpekt overfor RB at det ikke er framkommelig langs Næra fordi det er så tett vegetasjon, men det argumentet har falt på steingrunn.

Artikkeltags