Ringalm Bygg AS overtas av Felleskjøpet

Administrerende direktør i RingAlm, Trond Lunås, forteller at Felleskjøpet overtar nye, ikke påbegynte prosjekter.

Administrerende direktør i RingAlm, Trond Lunås, forteller at Felleskjøpet overtar nye, ikke påbegynte prosjekter. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Felleskjøpet Agri overtar driften av RingAlm sin landbruksavdeling, RingAlm Bygg AS.

DEL

RingAlm er i likhet med Felleskjøpet eid av norske bønder og eies av Ringsaker, Nes og Veldre Allmenninger. Felleskjøpet overtar den byggevirksomheten som RingAlm sin landbruksavdeling har i dag. Det kommer fram i en pressemelding mandag.

- Felleskjøpet er en stor og viktig aktør i norsk landbruk, og de vil videreføre vår kunnskap til det beste for både eksisterende og fremtidige kunder. RingAlm vil fortsatt stå ansvarlig for de byggene som er levert tidligere, eller er under oppføring. Nye, ikke påbegynte prosjekter, overtas av Felleskjøpet, sier Trond Lunås, administrerende direktør i RingAlm.

RingAlm har i dag 103 ansatte. Selskapet omsetter for rundt 300 millioner kroner i året.

RingAlm bygg har vært oppe i en omsetning på over 70 mill. I år var budsjettet rundt 30. mill. kroner.

Et nederlag

Overtakelsen trer i kraft fra 1. oktober og to nøkkelpersoner fra RingAlm Bygg blir med over til Felleskjøpet Agri. To andre ansatte går over i andre oppgaver i RingAlm. De siste to ansatte i RingAlm Bygg har allerede sluttet av naturlige årsaker.

Den stadige nedgangen i RingAlm Bygg har ført til at de nå gir opp avdelingen.

– Det er de siste årene bygd ned på grunn av at vi ikke har hatt ingeniørkapasitet, sier Lunaas.

Han innrømmer at det er et nederlag at de nå må gi seg med landbruksbygg.

– Naturligvis, samtidig er dette noe på utsiden av vår kjernevirksomhet i Ringalm. Det er bra at dette kan videreføres bedre gjennom Felleskjøpet. Så skal vi forsøke å levere materialer til slik bygging ved å være konkurransedyktige, sier Lunaas. 

Felleskjøpet overtar landbruksbygg for en symbolsk sum ifølge Lunaas.

 

Satser på Østlandet

Felleskjøpet Agri blir en totalleverandør av landbruksbygg, og i første omgang satses det på Østlandet.

Overtakelsen av Ring Alm Bygg er en videreføring av Felleskjøpets satsning på driftsbygninger, og vil bety mye for utviklingen av Norgesfjøset som ble lansert i 2017.

RingAlm Bygg er kjent for løsninger som ivaretar norske byggetradisjoner og bruk av norske innsatsfaktorer.

- RingAlm Bygg har en sterk posisjon i landbruksmarkedet og er kjent for høy kvalitet på byggene sine. De har levert landbruksbygg i en årrekke, hvor egenproduserte materialer basert på kortreist, lokalt tømmer har vært hovedinnsatsfaktoren. Vi er derfor svært glade for at kompetansen deres nå blir en del av Felleskjøpet, sier Karl Arne Leivestad, som er avdelingsleder bygg i Felleskjøpet.

RingAlm er i likhet med Felleskjøpet eid av norske bønder og eies av Ringsaker, Nes og Veldre Allmenninger. Felleskjøpet overtar den byggevirksomheten som RingAlm sin landbruksavdeling har i dag.

– Felleskjøpet er en stor og viktig aktør i norsk landbruk, og de vil videreføre vår kunnskap til det beste for både eksisterende og framtidige kunder. RingAlm vil fortsatt stå ansvarlig for de byggene som er levert tidligere, eller er under oppføring. Nye, ikke påbegynte prosjekter, overtas av Felleskjøpet, sier Trond Lunås, adm.dir. i RingAlm.
 


Artikkeltags