(Gudbrandsdølen Dagningen)

MOELV: Etter mistanke om at det skulle være narkotika i leiligheten, aksjonerte politiet i Ringsaker i Brumunddal onsdag morgen. Seks personer befant seg på stedet, og de ble alle innbrakt arrest.

Seks innbrakt

– Seks personer i slutten av tenårene er innbrakt fra en leilighet mistenkt for bruk og besittelse av narkotika. De fleste har lokal tilhørighet, skrev politiet i en Twitter-melding ved 09-tiden onsdag morgen.

Ifølge Hamar Arbeiderblad var ungdommene i leiligheten sterkt ruset. Det var fire gutter og to jenter blant de pågrepne.

Det skal ha blitt funnet LSD (lysergsyredietylamid, også kalt syre), som er et syntetisk framstilt psykedelisk stoff, på stedet. Også et større kontantbeløp ble funnet. Det bekymrer lensmann Jørn Arild Flatha.

– Det har begynt å dukke opp igjen, og det bekymrer oss. Vi vet lite om hva stoffet inneholder og hvor sterkt det er. Vi vet heller ikke hva dette gjør med hodene til dem som putter det i seg, sier Ringsaker-lensmannen til Hamar Arbeiderblad.

Over 10.000 kroner

Om pengene som ble funnet, over 10.000 kroner i 100- og 200-lapper, svarer lensmannen følgende etter spørsmål om det kan stamme fra narkotikasalg:

– Vi tenker i alle fall at det kan indikere det, uten at jeg kan slå fast det før vi har fått etterforsket dette videre.

Avisa skriver at en ny aksjon ble gjennomført torsdag, men ingen ble pågrepet denne gangen. Politiet hadde med seg narkotikahund og var i leiligheten i flere timer. Leiligheten skal være knyttet til en av de pågrepne fra onsdag. Fire av de seks ble bøtelagt og løslatt, mens to av tenåringene fortsatt er under etterforskning.