Vadim og Sofia har kjøpt gamle Dæhli skole: – Vi er ikke redde for å jobbe og ta i et tak

GLEDER SEG: Vadim Frolov og Sofia Kortsinkaja gleder seg til å komme i gang på gamle Dæhli skole. De mangler fortsatt godkjenning fra kommunen til å bygge hybler.

GLEDER SEG: Vadim Frolov og Sofia Kortsinkaja gleder seg til å komme i gang på gamle Dæhli skole. De mangler fortsatt godkjenning fra kommunen til å bygge hybler. Foto:

Dæhli skole på Nes ble lagt ut for salg med en prisantydning på 1,8 millioner kroner i mai. Nå har Vadim Frolov og Sofia Kortsinskaja kjøpt den gamle barneskolen.

DEL

Da den ble lagt ut for salg tidligere i år, var det Det Islamske Forbundet som solgte skolen fordi de ikke fikk brukt den nok. De kjøpte eiendommen i 2013.

Nå har Sofia Kortsinskaja og Vadim Frolov fra Brumunddal som har kjøpt den gamle barneskolen i Kisevegen på Nes.

– Vi har lett etter en slik eiendom lenge. Vanligvis er de ganske dyre, men denne hadde vi muligheten til å kjøpe, forteller Kortsinskaja.

Vil bygge hybler

De ønsker å renovere skolen steg for steg, og vil gjøre litt ettersom når det passer med både tid og for lommeboken. I første etasje vil de oppgradere kjøkkenet og lage til et forsamlingslokale. De vil også gjøre det mulig for gjester å overnatte.

– Dersom man ønsker å ha selskap her ønsker vi å levere en full tjeneste. Vi kan bistå med pynting av lokalet eller f. eks arrangere barnebursdager og lignende, forteller Kortsinskaja.

Paret tror det vil bli et større behov for rimelig husrom i Ringsaker framover. Derfor vil de bygge hybler i andre etasje.

– Det skjer utrolig mye her, det kommer kanskje et nytt sykehus, og det er et område som utvikler seg veldig fort, sier hun.

Boligen er per i dag regulert for bruk som skole, leirskole og forsamlingslokale.

– Vi har allerede personer som er interessert i å leie her, men vi må vente på godkjenning av bruksendring fra kommunen, forteller hun.

Selger gamle Dæhli skole for 1,8 millioner kroner: – Prisen er rett og slett satt med tanke på hva du kjøper

Gleder seg

Frolov er utdannet byggingeniør og jobber som snekker. Han kan derfor gjøre mye av arbeidet selv.

– Han har lenge hatt lyst til å gjøre noe som dette. At vi kan gjøre mye av arbeidet selv sparer vi jo en del penger på, sier Kortsinskaja.

Å renovere den gamle skolen vil kreve både energi og penger fra paret.

– Vi gleder oss masse! Det å starte noe eget som dette er en drøm! Vi er ikke redde for å jobbe og ta i et tak, forteller de.

Artikkeltags