I dag kommer skattepengene

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

I dag mottar 3,9 millioner lønnstakere og pensjonister skatteoppgjøret. 2,6 millioner får i gjennomsnitt 10.600 kroner igjen på skatte, opplyser Skatteetaten i ei pressemelding.

750.000 lønnstakere har verken skatt til gode eller restskatt. Enten fordi de har betalt riktig beløp i skatt, eller fordi de ikke har skattepliktig inntekt eller formue.

Nytt i år: Du kan endre selv

Tidligere måtte du sende en klage på skatteoppgjøret til Skatteetaten, hvis du oppdaget feil eller hadde nye opplysninger.

-Nå er det slutt på å klage, nå skal du endre selv. Med ny skatteforvaltningslov som kom tidligere i år, er det i praksis du selv som fastsetter grunnlaget for skatten din når du oppgir inntekt, formue, gjeld og fradrag i skattemeldingen. Hvis du oppdager feil i opplysningene i etterkant, så kan du nå endre selv. Dette er raskere og enklere både for deg og for Skatteetaten som skal beregne riktig skatt, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Hvis du i etterkant av innleveringsfristen for skattemeldingen oppdager feil, mangler eller nye opplysninger, må du korrigere dette. Det gjelder også om du benyttet leveringsfritak. Du kan endre opplysninger opp til tre år etter leveringsfristen for inntektsåret 2016.

Nytt skatteoppgjør i august

Næringsdrivende og deres ektefeller, og lønnstakere og pensjonister som leverte skattemeldingen på papir  får ikke skatteoppgjøret i denne omgangen.

Neste skatteoppgjør kommer 2. august, opplyser Skatteetaten. Om lag 1 million skattytere vil få skatteoppgjøret mellom 2. august og 25. oktober.

Penger inn fra i dag

Skattytere som får skatt til gode, får pengene inn på konto eller på utbetalingskort innen tre uker fra 22. juni. De aller fleste får pengene på konto oppgjørsdatoen.

Du mottar elektronisk varsel fra Skatteetaten når skatteoppgjøret ditt er klart.

Artikkeltags