Ap vil gi 1,2 mill. til matkultursenter

Støttes: I sitt forslag til statsbudsjett foreslår Arbeiderpariet å gi støtte til et aktuelt matkultursenter for barn i Ringsaker. Det er planlagt til Granerud i Brumunddal.

Støttes: I sitt forslag til statsbudsjett foreslår Arbeiderpariet å gi støtte til et aktuelt matkultursenter for barn i Ringsaker. Det er planlagt til Granerud i Brumunddal.

Artikkelen er over 2 år gammel

Arbeiderpartiet foreslår i sitt forslag til statsbudsjett å investere i støtte til to nye matkultursentre for barn i Norge.

DEL

- Innlandet er Norges matfat. Det er veldig positivt å bygge kunnskap om maten og vedlikeholde og forsterke matkulturen i regionen vår ytterligere, sier stortingsrepresentant Nils Kristen Sandtrøen.

Han sier et matkultursenter for barn og unge i Ringsaker vil bidra til ytterligere å forsterke Innlandets status på matområdet.

- Det er i dag kun et matkultursenter i Norge som ligger i Oslo. Ringsaker kommune har her jobbet godt sammen med engasjerte personer og viser hva som er mulig å få til. Dette matkultursenteret vil være til glede både for vår region, men også for folk fra ellers i landet. Vi vil få et fyrtårn med rot i regionale tradisjoner.

Partiet mener kunnskap om matlaging, råvarene og opprinnelsen for disse er viktig for at barn og ungdom skal kunne ta gode og sunne matvalg.

- Matkultursenteret handler om å gi barn kunnskap om og kjærlighet til mat og matlaging og styrke norsk matkultur. Det er flott at dette kan formidles i tett samarbeid med skolene i Ringsaker.

Sandtrøen tror det vil bli flere som kommer til å se til den type tiltak i årene som kommer.

Matens betydning for helse er et tema som opptar stadig flere knytta til folkehelse, men mat har også blitt et tema som interesserer folk som vil lære om lokal kultur og som søker opplevelser fra ulike deler av landet.

Artikkeltags