Sier «nei» til samarbeid med Hamar, Stange og Løten

SIER STOPP: Ordfører Anita Ihle Steen, Ap.

SIER STOPP: Ordfører Anita Ihle Steen, Ap.

Artikkelen er over 2 år gammel

Ringsaker kommune gir et klart signal om at det er uaktuelt å bli med i et interkommunalt samarbeid om reiseliv og næringsliv.

DEL

– Kommunenes ambisjon er på sikt å organisere HRU (Hamarregionen Utvikling) og HARR (destinasjonsselskapet for reiselivet i Hamar, Stange, Løten og Ringsaker) innenfor samme organisatoriske ramme. For å sikre synergier og effektiv drift bør personressurser knyttet til HRU og HARR samlokaliseres, står det i punkt 5 i en sak som kommunene Hamar, Stange og Løten har behandlet. Og det er dette som gjør at Ringsaker setter ned foten:

– Vi velger ikke å melde oss ut, men de andre velger en ny organisasjon som vi ikke vil være med i. Vi har fått høre at vi er oss sjøl nærmest, men vi velger en annen måte å jobbe på, sa ordfører Anita Ihle Steen, Ap.

Ringsaker betaler kroner 28 per innbygger til Hamar Regionen Reiseliv for 2017, men vil ikke nå si hva de eventuelt vil betale de neste to årene.

Et enstemmige formannskapet vedtok at de «ikke vil gå inn med ressurser i en slik ny struktur».

Ringsaker er positive til en felles organisering av reiselivet rundt Mjøsa, dersom dette blir aktuelt, heter det i vedtaket fra Ringsaker formannskap.

Ringsaker vil fortsatt drive næringsutvikling alene.

Artikkeltags