Stolte jinter i nye prøysenklær

PÅ VIFT: Det er ikke hver dag man møter så elegante damer langsmed Prestvegen.

PÅ VIFT: Det er ikke hver dag man møter så elegante damer langsmed Prestvegen.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tirsdag lanserte Edel Design historiens første prøysenkolleksjon. Alle plaggene er inspirert av tøffe jenter fra Alf Prøysens diktning.

DEL

- Alf Prøysen har igjennom sitt forfatterskap skrevet godt og klokt om jenter og kvinner i alle samfunnslag og i alle aldre. Han hadde sans for det estetiske, forsto betydningen av en flott fremtoning og viktigheten av jentenes egen råderett til sitt ytre og det å kle seg, sa Edel Urstad da hun tirsdag lanserte historiens første prøysenkolleksjon.

Mannekengene var hanket inn gjennom hennes lokale nettverk. De hadde det artig og kom godt fra oppgaven. Det ble heller ikke spart på sang, dans og musikk.

Begivenheten fant sted på Prøysenhuset, og var et et samarbeid mellom Prøysenhuset og Edel Design på Nes. Pressen var møtt fram i godt monn. Urstad forklarte de tilstedeværende at alle de fire hovedmodellene er inspirert av fire sterke jenter som Alf Prøysen skrev om: Borgny, Gunvor, Matja og Ingebjørg. Stoffet er sveitsisk ull som er spunnet og vevd i Sverige. Plaggene er designet og sydd på Nes.

- Her er både eleganse og en høy brukervennlighet, mente daglig leder ved Prøysenhuset Marie Beate Rise.

Designer Edel Urstad forteller at hun med kolleksjonen søker å gi en fornemmelse av stil og forventning, stolte jinter, gærne jinter og selvfølgelig snertne jinter.

Ordfører Anita Ihle Steen var også til stede. Nesningen fortalte om sine sterke følelser for Alf Prøysen og sine gode erfaringer med skreddersydde plagg fra Edel Design. Med tiden vil den kvinnelige arbeidsstokken ved Prøysenhuset bli kledd i kolleksjonen, som også vil bli å få kjøpt der, foruten på Nes. Den mannlige prøysestaben anses inntil videre for å ha tilstrekkelig gode kostymer.

Artikkeltags