Gro har tro på Innlandet

Besøkte Prøysenhuset: Gro Harlem Brundtland besøkte mandag Prøysenhuset for å prate om et bærekraftig Innlandet og Norge.

Besøkte Prøysenhuset: Gro Harlem Brundtland besøkte mandag Prøysenhuset for å prate om et bærekraftig Innlandet og Norge. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Foran politikere og næringslivstopper på Prøysenhuset fortalte Gro Harlem Brundtland om hvordan vi skal skape et bærekraftig Norge.

DEL

"Landsmoderen" Gro Harlem Brundtland gjestet mandag Prøysenhuset for å prate om bærekraft og miljø. Hun var tydelig på at Innlandet er flinke på bærekraft, men også har et stort potensial, ikke minst når det gjelder samarbeid.

Må se at det er lønnsomt

Med ordfører Anita Ihle Steen, fylkesmann Sigbjørn Johnsen og flere store aktører i næringslivet til stede fortalte Gro Harlem Brundtland om hvordan det var å jobbe for et bedre klima og et bærekraftig miljø på 70 og 80-tallet.

– Næringslivet har endret seg mye siden 70 og 80-tallet, men de må fortsatt ta ansvar. Klimautslipp må koste penger, og næringslivet må finne måter å drive bærekraftig på. Det har mange innsett, fortalte Brundtland.

Åge Skinstad, leder i NHO, var også framme på scenen. Han mente det var viktig for næringslivet å se at det er lønnsomt å drive bærekraftig.

– Det er store ressurser som kan benyttes her, og skal vi bli mer bærekraftige så må flere aktører i næringslivet overbevises om at bærekraft er lønnsomt.

Økologisk landbruk

Anita Ihle Steen er som mange andre kvinner oppvokst med Brundtland som en stor inspirasjonskilde. Hun synes det var mange interessante poenger på mandagens møte, og mener Ringsaker er gode på flere av de områdene som ble diskutert.

– Vi har først og fremst et økologisk og bærekraftig landbruk i Ringsaker. Vi har også mye skogbruk og spennende trearbeid av forskjellig sort. Næringsmiddelindustrien er også stor i Ringsaker, men det er sikkert flere områder vi kan bli enda bedre på.

– Samarbeid var ifølge Brundtland veldig viktig. Er vi gode på det i Ringsaker og i Innlandet?

– Det blir kanskje ikke framstilt slik i media når det kommer til de store sakene, men jeg føler vi samarbeider godt på veldig mange områder, konkluderte Ihle Steen.

Direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, var optimistisk på Innlandet sine vegne.

– Det er mange eksempler på god bærekraft i Innlandet, ikke minst på både utdannelse og teknologi, hvor Gjøvik-regionen står veldig sterkt. Det er også stort potensialet her, tilknyttet både landbruket og skogsdrift, mente Krohn Traaseth.

Artikkeltags