Nå er det slutt på registrering av udøpte barn: - En seier for livssynsfrihet

– viktig seier: Det mener Trond Enger i Human-Etisk forbund.

– viktig seier: Det mener Trond Enger i Human-Etisk forbund.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

1. oktober mistet alle tros- og livssynsamfunn tilgang til informasjon fra Folkeregisteret på grunn av endringer i folkeregisterloven. I Vårt Land ble endringen beskrevet som «et dramatisk angrep på folkekirken» fordi det tar bort muligheten til å invitere til dåp.

DEL

Den norske kirke vil da ikke lenger motta meldinger om nyfødte og foreldrene deres.Dermed må Kirken avslutte praksisen med å automatisk føre opp udøpte barn av kirkemedlemmer som tilhørige i sitt medlemsregister. Denne registreringen har skjedd uten at foreldrene har bedt om det, og uten at det gis noen melding om at registreringen har skjedd. De udøpte, tilhørige barna blir stående oppført i kirkens medlemsregister til de fyller 18 år.

– En seier for livssynsfrihet og en styrking av barnas personvern, sier Trond Enger, generalsekretær i Human-Etisk Forbund i en pressemelding.

– Mange oppdager at de er registrert i kirken når de for eksempel ønsker å melde seg inn hos oss. Å bli registrert i et trossamfunn som du ikke har meldt deg inn i selv oppleves som en invadering av privatlivet. Vi jobber for at det skal bli helt slutt på automatisk tilhørighet i den nye livssynsloven som regjeringen sier skal komme i 2019, sier Enger.

Artikkeltags