RB-redaktøren med gladnyhet - Deler ut 300.000 kroner til gode tiltak i Ringsaker

Deler ut penger: Redaktør i Ringsaker Blad, Gaute Freng, får muligheten til å dele ut 300.000 kroner til lokale tiltak.

Deler ut penger: Redaktør i Ringsaker Blad, Gaute Freng, får muligheten til å dele ut 300.000 kroner til lokale tiltak. Foto:

Redaktør Gaute Freng gleder seg til å kunne dele ut 300.000 kroner til lokale tiltak i Ringsaker i 2020.

DEL

- Dette er utrolig bra. Vi jobber med lokale saker hele tiden og ser hvor mye god aktivitet som finnes i Ringsaker. Å kunne bidra med 300.000 kroner til aktuelle tiltak i lag og foreninger er naturligvis stort for oss som lokalavis. Vi ønsker å være med å skape gode lokalsamfunn som utvikler lokal kultur og identitet, sier Freng

Ringsaker Blad eies av aviskonsernet Amedia som igjen eies av Amediastiftelsen. Stiftelsen ble etablert av Sparebankstiftelsen DNB som kjøpte Amedia i 2016. For å gjøre en lang historie kort, sørger god økonomi for at Amediastiftelsen, som eier 73 lokalaviser rundt i Norge, at det skal deles ut 25 millioner kroner til lokale tiltak i år.

Gode tiltak

Det betyr at Ringsaker Blad får 300.000 kroner å fordele til det som rettes mot lokale tiltak og innbyggere i Ringsaker.

– Det er litt etter mal av andre stiftelser som deler ut penger. Det kan søkes fra foreninger og organisasjoner som er registrert i Enhetsregisteret i Brønnøysund. Det vil ikke bli gitt støtte til offentlige kjerneoppgaver, til privatpersoner, til næringslivet eller politiske tiltak. Det kan gis både til pågående aktiviteter og prosjekter og til helt nye tiltak, forklarer Freng.

Han viser til Ringsaker Blads nettsider for annonsering og fullstendig informasjon om søknadsprosessen og kriterier for tildeling.

Søknadsfristen er 25. mars og tildelingen offentliggjøres innen 1. mai.

Håper på mange søknader

Gaute Freng håper på mange søknader.

– Det skjer så mye i Ringsaker, og dette kan bidra til svært gode penger for gode tiltak. Vi regner med at det kommer inn mange gode søknader.

Det vil bli opprettet en lokal jury som bestemmer hvilke tiltak som skal tildeles midler.

– Ja, jeg har spurt leder av Ringsaker kulturråd, Trude Engen Strand, og påtroppende leder av Ringsaker Idrettsråd, Ingrid Lagmandsveen Afseth, om de vil sitte i denne juryen sammen med et par av oss i Ringsaker Blad. Det har de sagt ja til.

Dermed er det bare å søke om midler til gode formål i Ringsaker. Du kan søke HER!

Artikkeltags