Snart er vi 35.000 ringsaksokninger

Stadig flere: Folketallet i Ringsaker har økt kraftig i 1. kvartal. 105 nye Ringsaksokninger har sendt samlet innbyggertall opp i 34.593. Ingen andre kommuner i Innlandet øker i nærheten. Bildet er fra Tømmerstock i fjor.

Stadig flere: Folketallet i Ringsaker har økt kraftig i 1. kvartal. 105 nye Ringsaksokninger har sendt samlet innbyggertall opp i 34.593. Ingen andre kommuner i Innlandet øker i nærheten. Bildet er fra Tømmerstock i fjor. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Befolkningsveksten i Ringsaker i årets tre første måneder slo alle rekorder. Nye folketall fra SSB viser at innbyggertallet økte med hele 105 i første kvartal. Per 1. april hadde Ringsaker dermed 34.593 innbyggere.

DEL

Det melder Ringsaker kommune i en pressemelding.

Forrige rekord for 1. kvartal var fra 2008, da folketallet økte med 70. 

– Vi ser at den gode veksten fra 2018 har fortsatt også inn i det nye året. Sammenlignet med første kvartal i fjor er årets tall enda sterkere, og det viser at den oppadgående trenden fortsetter, sier rådmann Jørn Strand.  

Over landsgjennomsnittet

Ringsaker har de siste to årene hatt en prosentvis vekst som er sterkere enn landet. Denne tendensen fortsetter i første kvartal 2019. Prosentvis er veksten i første kvartal på 0,30 % mens landet hadde en vekst på 0,12 %. 

Med 92 fødte i årets tre første måneder er Ringsaker den kommunen med flest fødsler i første kvartal. I samme periode var det like mange som gikk bort, og med et fødselsoverskudd på 0 er det utelukkende flyttebevegelsene som er årsaken til veksten i Ringsaker. I første kvartal flyttet det 367 personer inn til Ringsaker, mens det flyttet 262 personer ut.   

– Vi jobber hele tiden målrettet med å markedsføre Ringsakers kvaliteter som bokommune, og disse tallene viser at stadig flere får øynene opp for alt Ringsaker har å by på. Spesielt gledelig er det å se at unge som er i etableringsfasen kommer tilbake for å stifte familie her hos oss, sier rådmannen. 

Indikatorer for vekst

Ringasker har flere indikatorer for vekst som bygger opp under økningen av innbyggertallet.

– Varehandelen i Ringsaker har hatt en sterk økning gjennom flere år. Siden 2008 har vi fram til 2018 hatt en vekst på nesten 70 % i omsetningen i varehandelen mens landsnittet har vekst på i overkant av 20 %. Vi ser at antall byggetillatelser fortsatt ligger høyt, og det bygges over hele kommunen. Antall ferdigstilte boliger i Ringsaker i 2018 var hele 418. Alt dette bekrefter det vi ser i tallene fra SSB; det er vekst i Ringsaker! avslutter Strand. 

For Ringsaker nabokommuner er veksten en helt annen i første kvartal. Oversikten viser antall totalt folketall og befolkningendring i første kvartal i parentes:

Ringsaker 34.593 (+ 105)

Hamar 31.144 (+ 14)

Gjøvik (30.676) - 66

Lillehammer 28.023 (+ 6)

Artikkeltags