Se bilder fra de største nyhetssakene nederst!

Meldingen om funn av en død person på Sjusjøen ble meldt søndag 27. august.

Lensmann Terje Krogstad forklarte pressefolk, som samlet seg ved funnplassen, at det sannsynlig var den savnede Evje de har funnet. Personen hadde samme klær som Evje var etterlyst med. Evje forsvant fra hytta på Natrudstilen 3. mai. Da startet uker og måneder med massiv omtale av forsvinningen og letingen etter ham.

Les saken: Det var Evje som ble funnet omkommet 

Evje var næringslivslederen med bakgrunn fra militæret. Han hadde lagt bak seg en vanskelig periode og var på hytta sammen med faren sin for å få noen dager vekk fra det hele. Han gikk ut av hytta tidlig om morgenen og kom aldri tilbake.

Det som skapte omfanget i saken var alle observasjonene som raskt begynte å tikke inn. De økte etter hvert i omfang. Vitner «så» Evje nær sagt overalt og ryktene florerte. At Evje, ifølge dem som kjente han, kunne klare å livberge seg uten hjelp i lang tid, holdt liv i ryktene.

Tragisk

For familien hans var enhver vitneobservasjon, uansett hvor gale de til slutt viste seg å være, et nytt håp om å få Evje hjem i live. Den store omtalen, som alle mediene fikk kritikk for, var også med å hjelpe familien i den situasjonen de var. De fortsatte å lete. De hadde ikke noe valg. De hadde behov for hjelp.

Les også: Familien til Stig Ingar Evje takker for hjelp og støtte

27. august var det slutt. Den enkle sannheten ble avdekket. En trist og tragisk historie som fikk sitt punktum. Utfallet ble verst tenkelig, men å få svar ble viktig for dem som hadde lett etter Evje hele sommeren.

Små og store saker

Nyhetsåret 2017 har vært innholdsrikt. Med glede og alvor, med små og store nyheter som preger en kommune som Ringsaker. Det er kriser, oppturer, nedturer, krangler, diskusjoner, godt arbeid og dårlig arbeid. Det er nyheter, sport og kultur. Det er lokale nyheter. Ringsaksokninger er naturligvis opptatt av det som foregår i sitt nærmiljø.

Alle de store byggeplanene og påbegynte byggeprosjektene har preget nyhetsåret. Flere av dem er spektakulære. I tillegg til nyhetene vi har dokumentert med bilder under, var også åpningen av Moelv skole en stor nyhet.

Felling av både bjørn og ulv i Ringsaker har også preget nyhetsåret.

Det har også mange diskusjoner om veksten Ringsakfjellet. Ringsaker Blad har hatt mye å skrive om.

For lokalavisa har det vært et hektisk, spennende og artig nyhetsår å følge med på.

Tallene for Ringsaker Blad i 2017 viser at vi lyktes med mye. RB har i dag over 600 flere abonnenter enn 1. januar 2017.

Det er en GOD NYHET det også.

Les også hvilke saker den enkelte journalist i Ringsaker Blad husker best HER!