– Det får da være grenser ...

SØKNAD: Et ektepar i 80 årene søker om å få anlegge trapp ned til båtplassen i strandsonen. Trappa er inntegnet på bildet.

SØKNAD: Et ektepar i 80 årene søker om å få anlegge trapp ned til båtplassen i strandsonen. Trappa er inntegnet på bildet. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

KOMMENTAR:

Av RB 29. september ser jeg at Fylkesmannen er negativ til søknaden fra et eldre ektepar på 86 og 82 år, hvor de søker om å få anlegge trapp ned mot strandsonen.

Som en begrunnelse skriver Fylkesmannen at et slikt tiltak vil bidra til å privatisere strandsonen ytterligere.

Kjære Ringsaker kommune og medlemmer av planutvalget. Jeg ber om at dere bruker deres gode skjønn og vurdering i saken. Det eneste dette eldre ekteparet ber om er at de på helsemessig trygt vis kan få samme tilgang til stranda som de har hatt de siste 50 årene.

Dette tiltaket bidrar ikke til ytterligere privatisering, slik som Fylkesmannen skriver, det gir kun samme tilgang til strandområdet nå som tidligere.

Hvis det vurderes som maktpåliggende for den offentlige styring, så får dere om mulig knytte opp til vedtaket at trappa er å anse som et tidsbegrenset tiltak og at den derfor ikke skal bygges av impregnerte materialer.

Ønsker dere en god behandling!

Les også

Høy alder, ingen bønn 

Artikkeltags