Frivillighetsprisen: Einar Lyngar

Frivillighetsprisen kan tildeles personer, lag eller foreninger som har gjort en betydelig innsats for kommunen og kommunens innbyggere eller for å engasjere oss inn i et frivillighetsarbeid for andre.

- Dette er ikke en pris bare til meg, men ikke mist til Lions, det er gjennom dem vi har fått til alt jeg har drevet med. Et frø er sådd her i Ringsaker. Det som motiverer meg er at det virkelig nytter. Jeg ser at hver enkelt av oss kan gjøre noe, sier Lyngar.

Les også: Se Ringsakergallaen direkte!

Årets idrettsleder: Per Sigmund Heggelund

Årets idrettsleder deles ut til en idrettsleder som har gjort en ekstraordinær innsats. Vedkommende skal ha jobbet i tråd med idrettens verdier og vært en miljøskaper og motivator til økt innsats og aktivitet blant barn og unge i Ringsaker.

Han har vært sentral i fotballgruppa i Moelven IL.

- Jeg er ikke alene om å få denne prisen. Alle som har vært med i styrene har og tatt del i dette her. Takk for frivillighetsarbeidet idrettsnorge gjør.

Omsorgs- og inkluderingsprisen: Ringsaker solidaritetsgruppe ved Helen Rønningsbakken.

RingsakerGallaens jury har i år besluttet å dele ut en sammenslått Omsorgs- og inkluderingspris. Prisen kan tildeles personer, lag eller foreninger som har gjort en betydelig innsats for kommunen og kommunens innbyggere i forhold til omsorgs- og inkluderingsarbeid.

– Det her er jeg så overrasket over, for det var så gode kandidater, men jeg sa da vi ble nominert at vi har egentlig vunnet alt for vi har gjort en forskjell, sa Rønningsbakken.

Internasjonale medaljører

Utøvere fra Ringsaker som gjennom året har oppnådd medaljeplassering i internasjonale mesterskap hedres. Utmerkelsen kan gis til medlemmer av lokale lag og medlemmer fra lag utenfor kommunen dersom de er bosatt i Ringsaker som utøver en konkurransegren som ikke finnes i organiserte former hos oss i Ringsaker.

Årets medaljører er:

  • Emilie Fossumstuen Grøterud - Tok bronse på 3.000 meter nordisk juniorlandskamp på Island.
  • Mauritz Kåshagen - Tok sølv i nordisk innendørs landskamp friidrett.
  • Lene Retzius - Tok sølv i stavhopp nordisk mesterskap U23.
  • Erik Fredriksen - Tok sølv sammenlagt i vesteuropeisk styrkeløftmesterskap i Italia.
  • Nikolai Slettnes - Tok gull i knebøy, sølv i benkpress og gull totalt i junior EM i Spania. Under VM i Polen fikk han bronse totalt etter sølv i knebøy og bronse i benkpress.
  • Ole Ivar Lierhagen - Tok sølv i nordisk mesterskap i Timbersport.
  • Vebjørn Sønsteby - Tok sølv i nordisk mesterskap Timbersport.
  • Ole Magnus Syljuberget - Tok sølv i nordisk mesterskap Timbersport.
  • Sahand Lahafdoozian - Tok sølv i 54 kg klassen i EM kickboksing i Hellas.

Årets Musikkformidler: Erik Harstad

Harstad har i over 20 år gjort seg bemerket som en av Norges fremste bluesgitarister. Både som soloartist og med band som Buzz Brothers, Male Bluesband og Larsens Last Chance har han gjestet mange av landets bluesklubber og festivaler.

- Det er veldig hyggelig å bli satt pris på, sa han i sin takketale.

Byggeskikkprisen: Kiwi Næroset

Byggeskikkprisen er en hederspris for bygninger eller anlegg som ut fra en helhetlig vurdering av funksjonalitet, materialbruk, arkitektur og samspill mellom sted og miljø kan stå som et forbilde for byggevirksomhet i kommunen.

I februar åpnet Kiwi Næroset ny butikk på 1.450 kvadratmeter. I ti år har daglig leder Aksel Harby gått med planer om å bygge ny butikk, etter å ha bygd på de gamle lokalene fra 1860 hele ti ganger siden han tok over på 80-tallet.

I tilknytning til selve butikken er det bygget en egen krambu, hvor det selges lokale varer og nisjeprodukter. Å bevare den gode gamle sjela har vært viktig, og det gjenspeiles både på butikkens eksteriør og interiør. Lokale håndverkere innen en radius på ei mil har blitt brukt gjennom hele prosessen.

- Tusen takk til kundene våre som støtter opp og dukker opp gang etter gang. Vi har til og med flere generasjoners kunder, sa en rørt Kristian Harby da han tok imot prisen til trampeklapp fra publikum.

Idrettsstipendet 2017: Lene Retzius

Idrettsstipendet kan deles ut til en eller flere aktive idrettsutøvere. Stipendet kan gis til ungdom fra fylte 16 år som representerer lokale idrettslag. Medlemmer fra lag utenfor kommunen kan også komme i betraktning dersom de er bosatt i Ringsaker og utøver en idrett som ikke finnes i organiserte former i vår kommune. Stipendiets formål er å påskjønne og støtte ungdom som representerer idretten i Ringsaker på en særdeles positiv måte.

2016 var året da Lene Retzius overtok som Norges beste kvinnelige stavhopper. Moelv-jenta satte personlige rekorder på løpende bånd og endte sesongen med 4,32 meter.

– Kjempegøy å vinne dette! Det store målet er en Norgesrekord ti centimeter opp i løpet av året, sier Retzius.

Årets kulturformidler: Friserte Fruer

Kulturprisene kan tildeles personer, lag eller foreninger som har gjort en betydelig innsats for kommunen innen ulike kunst- og kulturkategorier. Prisen for Årets kulturformidler deles i år ut til Friserte Fruer.

De hadde ti utsolgte forestillinger i Teatersalen i 2016. Nærmere 3500 billetter og kritikerros fra alle kanter. Showet «Avkledd» var som tidligere forestillinger av kvintetten, en blanding av humor, sang og musikk og refleksjoner i situasjoner mange kjenner seg igjen i. Proft nivå på lys, lyd, musikk og regi gir showet en tyngde som kan sammenliknes med forestillinger på langt mer kjente scener enn Teatersalen.

– Vi blir backet opp av samarbeidspartnere og publikum gang på gang. Det er stor stas å bli større i egen kommune. Vi takker alle vi har hatt med oss, både familien og de som er med på å gjøre det magisk på scena.

Ringsakerprisen: Billedkunstner Tor Olav Foss

Les egen sak: Foss vant Ringsakerprisen

Bildeserie

Gallaen i bilder

Bildeserie

Ser du noen kjente galla-fjes?