Å bruke dyr i operaforestillinger har skjedd rundt om i verden flere ganger tidligere, med varierende suksess.

– Jeg har hørt om hester som har gjort fra seg på scenen og esler som ikke ville rikke seg av flekken. Så litt sjansespill er det når man har med dyr å gjøre, men jeg er ikke i tvil om at Mike vil gjøre en god jobb som skuespiller. Han er en fantastisk hund, sier Tanja Leine.

De to møttes for første gang for en uke siden, og har utvekslet mange godbiter siden.

Hopper tau

Hundeeier Linda Økseter Bøhle, som nylig flyttet til Moelv, har hatt Mike siden han var to år gammel. Fra å være en hund som ikke kunne eller ville gjøre noe som helst, har hun i løpet av de siste årene forvandlet ham til reine sirkusartisten.

– Han kan å rulle seg inn i tepper, hoppe tau, trekke opp i do og klatre baklengs opp vegger for å nevne noe. Han har fått flere morsomme oppdrag på grunn av at han kan så mange triks, så han kan å prestere under press, men det er første gang han prøver seg på en operascene. Han er ganske avslappet, og vant til mye liv rundt seg. Selv om det blir mye folk og lyder tror jeg ikke det blir noe problem med litt trening.

Utfyller rollen

Det var regissør Erlend Samnøen som kom med ideen om å bringe en hund inn i forestillingen.

– Micaela, som Tanja Leine, spiller, har fått en hund for at rollen hennes skal bli mer levende. Hunden skal være hennes støttespiller i to scener. Så blir det opp til regissøren, Tanja og Linda hva de skal gjøre. Det blir bestemt i løpet av den nærmeste tiden, når de samles for å øve. Jeg tror resultatet kommer til å bli veldig bra, sier operasjef Kari Bekken.