Ønsker en regional plan for fjellområdene

Endres: Hyttebygging berører natur- og friluftsverdiene.Arkiv

Endres: Hyttebygging berører natur- og friluftsverdiene.Arkiv

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag 1. oktober blir det holdt et åpent møte om muligheter for å påvirke for å få til en regional plan for fjellområdet der Ringsaker, Lillehammer og Øyer kommune grenser til hverandre. Møtet holdes på Lillehammer.

DEL

– Bakgrunnen for møteinvitasjonen er det betydelige presset på mer hyttebygging som berører natur- og friluftslivsverdiene i området. Tanken med møtet er å samle alle aktører som kunne være interesserte i å jobbe for en slik plan, sier Tone Munz, styremedlem i Sjusjøen Vel og medlem i arbeidsgruppa som jobber med saken.

Det blir hovedinnlegg ved generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal om utfordringer ved økt utbygging i fjellet, og hvordan dette kan true mulighet for friluftsliv for allmennheten i et nasjonalt perspektiv. Innledning ved Toril Teigar Jacobsen om «Fjellgrense, – hva og hvor?» Det blir også diskusjon om hensikten med en fjellgrense og hvilke faktorer som påvirker den fysiske plasseringen, samt om hva man skal gjøre framover for å påvirke politikerne om behovet for en fjellgrense i Øyer, Lillehammer og Ringsaker.

Artikkeltags