166.000 kroner mer på bøssene i år

Seynab Adan, Abdul Isak, Tom Kristian Angelsen og Tobias er i gang med å samle inn penger til årets TV-aksjon. Foto: Jeanette S. Håland.

Seynab Adan, Abdul Isak, Tom Kristian Angelsen og Tobias er i gang med å samle inn penger til årets TV-aksjon. Foto: Jeanette S. Håland.

Artikkelen er over 3 år gammel

Årets TV-aksjon i Ringsaker kan vise til et resultat som er 166.000 kroner mer enn i fjor. 698.842 kroner var det på bøssene i år, 532.245 kroner i fjor. Totalt i år er det i Ringsaker gitt 942.530 kroner.

DEL

– Det er et viktig formål, og vi er glade for å kunne være med på å bidra ved å være bøssebærere, sier Seynab Adan, Abdul Isak, Tom Kristian Angelsen og Tobias.

Søndag ettermiddag gikk mellom 450 og 500 bøssebærere rundt i Ringsaker og samle inn penger. Dette organiseres av FAU ved skolene, og ved Fagerlund krets er det 3. trinn som har ansvaret i år. Der er det 79 unger som sammen med foreldrene sine skal gå rundt i Brumunddal for å samle penger.

Les også: Ringestafett til næringslivet

Sivile rammet av krig og konflikt

Årets TV-aksjon skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden, sivile rammet av krig og konflikt. Med midlene som samles inn skal man sikre livsviktig hjelp til mer enn to millioner mennesker som trenger medisiner, helsehjelp, rent vann og mat.

Les også: Et par tankekors før årets TV-aksjon

– Det er et viktig formål, behovet for hjelp er stort. Det er fint å kunne bidra, sier Seynab Adan og Abdul Isak.

– Det er første gang vi er med. Det blir spennende å se hvor mye vi får inn, sier Tom Kristian Angelsen og Tobias.

Ny rekord?

Hedmark Røde Kors ved fylkesaksjonsleder Tore Topp har høye forventninger til årets TV-aksjon. Han håper på ny rekord.

Les også: – Kan bli flinkere til å gi

Klokka 16 søndag hadde det blitt samlet inn 243.013 kroner fra kommunen vår. Det er 7,23 kroner per innbygger, 1,08 kroner under landsgjennomsnittet. Tallet forventes å stige kraftig i løpet av de neste timene.

– I løpet av kvelden får vi greie på hvor mye som er samlet inn totalt. Bankene stenger egentlig klokka åtte, men holder åpent så lenge det er penger å telle. Mandag morgen er totalsummen klar, sier Astrid Fineid, som leder aksjonen i Ringsaker.

Du kan følge med på hvor mye som er samlet inn i Ringsaker her.

Artikkeltags