406.285 til Pantelotteriet fra denne butikken i Ringsaker

 – Tusen takk til alle som trykker på Røde Kors-knappen, sier Ingvar Midthun, daglig leder i Hedmark Røde Kors.

– Tusen takk til alle som trykker på Røde Kors-knappen, sier Ingvar Midthun, daglig leder i Hedmark Røde Kors. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I år feirer Pantelotteriet 10 år, og for Hedmark Røde Kors har lotteriet blitt en svært viktig inntektskilde. Siden starten av lotteriet har de fått inn mer enn 1,5 millioner kroner fra pant i fylket. – Tusen takk til alle som trykker på Røde Kors-knappen, sier Ingvar Midthun, daglig leder i Hedmark Røde Kors.

DEL

– Midlene fra Pantelotteriet er utrolig verdifulle for oss, og gjør at Røde Kors kan drive enda mer humanitært arbeid, sier Midthun.

Det kommer fram i en pressemelding.

I løpet av de ti årene er det disse butikkene som har bidratt mest til lotteriet:

  • Rema 1000 Bispehaugen, 584.452 kroner
  • Rema 1000 Elverum, 542.386 kroner
  • Rema 1000 Kurudsand, 445.698 kroner
  • Kiwi Brumunddal 406.285 kroner
  • Rema 1000 Storhamar, 404.408 kroner

Avgjørende midler

– Jeg må bare si tusen takk til alle i Hedmark som støtter oss på denne måten. Midlene fra lotteriet er helt avgjørende for mange av aktivitetene vi driver over hele fylket, sier han.

For Hedmark Røde Kors betyr pengene flere midler til å redde liv, drive aktiviteter for barn og unge og besøke eldre og ensomme på syke- og aldershjem. I løpet av disse ti årene er det startet flere tiltak i Hedmark som har blitt mulig på grunn av folks pantepenger.

– Med inntekter fra blant annet Pantelotteriet kan vi planlegge langsiktige humanitære og sosiale aktiviteter og beredskapstiltak i flere lokalsamfunn. I 2018 er vi for eksempel i gang med Våketjeneste i Eidskog, Stange og Ringsaker. I tillegg kan vi kjøpe inn digitale kartverk til våre hjelpekorps i år, som dermed blir enda bedre i søk- og redningsarbeid sammen med andre beredskapsaktører i Hedmark, sier Midthun.

Tre vinnere fra Hedmark

Den butikken som har generert mest penger til Pantelotteriet i Hedmark er Rema 1000 Bispehaugen. Siden starten har butikkens kunder sørget for at det har kommet inn nær 600 000 kroner til lotteriet.

Nær 60 personer har blitt pantemillionærer i Pantelotteriet siden starten. Tre av disse har vunnet i Hedmark, og to av gangene skjedde det i Elverum.

Den første vant var en småbarnsfar i 30-årene. Han trykket på Røde Kors-knappen på Kiwi Fjeldset i februar i fjor, og fikk et millionlodd i retur. Da han ringte ringe hjem til samboeren for å fortelle om gevinsten, trodde hun ikke på ham. «Hun trodde jeg tulla, og ville se loddet før hun trodde på meg» fortalte pantemillionæren etterpå.

I august i fjor vant en kvinne i 40-årene toppgevinsten på Rema 1000 Rena. «Det føltes helt uvirkelig og veldig spesielt å få så mye penger uten å ha jobbet for det» fortalte den heldige vinneren.

Den siste vinneren vant så sent som i mars i år, på Kiwi Trysilvegen, også han en småbarnsfar i 30-årene. Han skulle bare handle inn til helgen, og satset posen med pant i lotteriet. Ut av maskinen kom en ekstra lang pantelapp. «Jeg trodde først det sto 100 000 der, men så la jeg jo merke til at det var veldig mange nuller der etter hvert» fortalte vinneren, som etter hvert skjønte at han faktisk hadde vunnet én million kroner på tomflaskene sine.

Artikkeltags