Biskopen ønsker ikke Buchardts høyhus på Sjusjøen

Sier nei: Biskop Solveig Fiske vender tommelen ned for høyhus.

Sier nei: Biskop Solveig Fiske vender tommelen ned for høyhus.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Biskop Solveig Fiske går mot bygging av høyhus i Sjusjølia, slik Birkebeiner Invest med Arthur Buchardt og Leif Atle Viken ønsker.

– Denne typen utbygging vil utgjøre en kraftig forringelse av fjellkirkens posisjon og synlighet i landskapet, sier biskopen i en høringsuttalelse til planprogrammet.

– Hun ber derfor om at det i planprogrammet blir utarbeidet alternativ til høyhusbebyggelsen, slik det også er åpnet for i kunngjøringen fra Nordic Office of Architecture, som utarbeider planen.

Les også: – Pihl og Buchardt må selv bli enige 

Kirken er pålagt et særlig ansvar for å ivareta kirken og dens omgivelser i kulturlandskapet, og etter purring fra kirkelig fellesråd i Ringsaker har også bispedømmet fått oversendt planprogrammet til høring.

I sin uttalelse understreker biskopen at kirken, som er bygd på ei tomt som i sin tid ble stilt gratis til disposisjon, per i dag har en flott utsikt, og at den er et tydelig landemerke i landskapet, både fra nær. og fjernområdene.

Hun støtter også uttalelsen fra styret for Sjusjøen fjellkirke, som konkluderer med at det i planprogrammet ikke er tatt nok hensyn til kirken og dens omgivelser.

Les også: Buchardt svært overrasket over Pihl-protest 

Artikkeltags