I dag fyller Skibladner 162 år: – Oppfordrer folk til å møte oss på bryggene

Torsdag fyller Skibladner år. Arkiv

Torsdag fyller Skibladner år. Arkiv

Artikkelen er over 2 år gammel

- Vi oppfordrer alle som bor langs ruta til å møte oss nede på bryggene for å hilse på denne dagen, sier markedssjef Eva Stø.

DEL

Skibladner fyller 162 år torsdag 2. august, og det feires med storflagging og saluttering på nordgående rute til Lillehammer.

Skibladner ankommer Moelv klokka 13.30, og folk oppfordres til å møte opp på Skibladnerbrygga.

Lang historie

2. august 1856 ble Skibladner satt i fart. Siden da har skipet hele tiden gått i rute mellom Eidsvoll og Lillehammer.

DS Skibladner ble bygget ved Motala Verksted i Sverige mellom 1854 og 1856, og ombygget av Akers Mek. Verksted i 1888. Da ble den forlenget 20 fot, og fikk ny dampmaskin og kjeler. Skipet har samme maskin i dag. De opprinnelige dampkjelene var kullfyrt.

Sesongen er ikke over

– Det har vært mange hyggelige turer så langt i sesongen til alle havnene rundt Mjøsa, men sommersesongen er ikke helt over enda. Vi har fortsatt to og en halv uke igjen med rutesesong for sommeren, og for de som ikke har rukket å ta turen enda er det gode muligheter frem til 19.august. Det finnes fortsatt ledige plasser om bord forteller Stø.

Hun anbefaler også for de som ønsker seg en tur på Mjøsa i september å benytte seg av «Middelalder cruise» fra Hamar søndag 1. september, «Lystige toner fra Aldershjemmet» 2. september eller «Akevitt cruisene» fra Hamar 8.september.

Artikkeltags