Nå starter Skibladner rutesesongen - årets siste tema-cruise går fra den nye brygga i Brumunddal

NYE BRYGGA: Den nye brygga i Brumunddal skal være ferdig i sommer. Det vil ikke bli rutetrafikk fra brygga, men charterturer som blant annet tema-cruise. Illustrasjon: Norconsult

NYE BRYGGA: Den nye brygga i Brumunddal skal være ferdig i sommer. Det vil ikke bli rutetrafikk fra brygga, men charterturer som blant annet tema-cruise. Illustrasjon: Norconsult

Artikkelen er over 1 år gammel

Skiblader starter rutesesongen tirsdag 25. juni med tur nordover mot Lillehammer. 1. september går årets siste tema-cruise fra den nye brygga i Brumunddal.

DEL

DS Skibladner er inne i sitt 163. år ute på vannet, og starter rutesesongen tirsdag 25. juni. Da går turen til Lillehammer.

Ikke første seilas

Det er allikevel ikke første seilas i år. Det skjedde 22. mai.

– Sesongen så langt har vært seilt med strålende fornøyde gjester – på tross av at regnskyene har vært oftere fremme enn solen. Vannstanden har gitt oss utfordringer i form av at det har vært for mye vann på Vingnes og Moelv brygge, noe som resulterte i flytting til Gjøvik for noen av våre charterturer, sier markedssjef Eva Stø.

Selv om rutesesongen ikke har startet enda, har Skibladner rukket å besøke nesten alle brygger rundt Mjøsa flere ganger.

– Vi har allerede gjennomført både øl & akevitt-cruise, historisk reise på Mjøsa med strandhogg på Mjøsas Ark på Kapp, og flere Gla ‘Jazz med Gosen fra både Gjøvik, Hamar, Nes, Lillehammer og Moelv samt Eidsvoll.

Brumunddal får cruise

Brumunddal får ny Skibladner-brygge denne sommeren, og årets siste tema-cruise legges hit 1. september.

– Årets siste tema-cruise er fra Brumunddal brygge som åpnes i høst og vi byr på intimkonsert med Gaute Ormåsen, forteller Stø.

24 millioner kroner skal ha blitt brukt for å få Mjøsas hvite svane til å legge til i Brumunddal.

Dampede blåskjell

Tirsdag 25. juni settes kursen nordover mot Lillehammer på sesongens første rutetur og den faste ruta følges fram til søndag 18. august.

– Selv om «Tradisjonell middag på Mjøsa» fortsatt er det som etterspørres mest i sesongen, har vi nå dampede blåskjell på kveldsturen mellom Gjøvik og Hamar på lørdager. Det er nytt av året, forteller hun.

Det vil også være aktiviteter på søndagene i sommer. Dersom man går om bord på Gjøvik eller Kapp på en søndag kan man ta med sykkelen og stige av på Tingnes for å besøke Helgøya før Skibladner reiser tilbake på kvelden.

Artikkeltags