Alle i 5. klasse i Ringsaker får tilbud om å komme hit

Newtonrom: Elever fra Gaupen skole følger med på robotene.

Newtonrom: Elever fra Gaupen skole følger med på robotene. Foto:

Denne uka inntok elevene fra 5. trinn ved Gaupen skole Ringsakers nye Newton-rom.

DEL

Klassen er en av de første i Ringsaker til å prøve ut undervisningsopplegget som alle elevene på 5.trinn i kommunen vil få et tilbud om i løpet av skoleåret. ­­

– I dag skal elevene utforske strategier for å beregne omkrets av geometriske figurer. Modulen «Roboter og omkrets» er en praktisk gjøring for å beregne omkretser på ulike figurer. Ved å kjøre Lego Mindstorms EV3-roboter rundt en sirkel, beregner elevene omkretsen, forklarer Newton-lærer Anette Kjelsrud.

Elevene Rasmus og Marcus er i full gang med å målingen.

– Nå skal vi teste om vi kan klare å ikke råke legomannen med roboten. VI skal bytte jul på roboten, beregne og stille den inn slik at den kjører slik vi vil at den skal, forklarer Rasmus. ­

De to guttene er veldig fornøyd med at 5. trinn på Gaupen skole ble plukket ut til testklasse for ­ Newton-rommet.

– Dette var skikkelig gøy. Jeg håper vi kan komme tilbake hit flere ganger, sier Markus.

Utforsker ulike fremgangsmåter

Newton-læreren var veldig spent på hvordan modulen ville fungere i praksis og var forberedt på å måtte justere opplegget for testklassen underveis.

– Dette er en modul som er godt testet ellers i Norge, og vi ser at refleksjonene vi ønsket skulle komme, kom helt naturlig. Vi trengte bare å stille noen enkle, veiledende spørsmål, sier Kjelsrud.

– Her fikk elevene utviklet digitale ferdigheter gjennom enkel programmering, samtidig som at fokuset ligger på den praktiske gjøringen i matematikk. Jeg blir så glad av å se at elevene tør å utforske ulike fremgangsmetoder og at de er nysgjerrige, legger Kjelsrud til.

Utarbeider digital bok

Elevene har forberedt seg på skolen i forkant. Mens de har vært her, har de startet på en digital bok som de kan gjøre ferdig på skolen.

- Dette er fordelen med at Ringsakerelevene har hver sin iPad å jobbe på, sier Kjelsrud.

Fram til jul kan 5. trinnsklasser melde seg på denne modulen på Newton-rommet.

– Interessen har vært stor, og vi har mange bookinger i oktober og november. Men vi har plass til flere klasser fra Ringsaker. Vi har også fått noen henvendelser fra nabokommuner, og vil åpne for at disse kan få tilbud et tilbud dersom vi har kapasitet, avslutter Anette Kjelsrud.

Artikkeltags