– Alle elevene i Ringsaker må få nettbrett

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Alle skoleelever i Ringsaker må utstyres med nettbrett og gis opplæring. Dette kan ikke vente, sier Anne-Lise Mellbye, kommunestyrerepresentant for Ringsaker Senterparti.

DEL

Hun viser til den akselererende utviklingen vi er vitne til, hvor skolering og ny kompetanseheving er nødvendig, og hvor det blir spådd at halvparten av dagens arbeidsplasser vil forsvinne innen 20 år.

– Spørsmålet er hva vi i Ringsaker gjør for å møte denne utviklingen, sier Mellbye.

– En satsing på den digitale skolen er helt nødvendig. Digitaliseringen vil forandre arbeidsliv og samfunn. Manglende tilgang på bredbånd og fiber kan skape forskjeller og konkurranseulemper, både i skole og næringsliv, sier hun.

Når det gjelder skole, viser hun til andre kommuner, blant annet Bærum, hvor man har høstet svært gode resultater med bruk av nettbrett.

– Det er underlig at Ringsaker ikke staser på det samme, mener hun.

– Sosiale ujevnheter utviskes, forskjellene mellom jenter og gutter utjevnes, guttene blir mer motiverte. de lærer tidligere å lese, de skriver flere og lengre tekster ved bruk av nettbrett, fortelle hun.

– Endringer er vanskelig. Men her må pedagogiske vaner utfordres og teknologien tas i bruk, ikke minst i vår egen kommune, framholder Mellbye.

I slutten av april inviterer Ringsaker Senterparti derfor til et åpent møte om teknologi og koding i skolen, i Teatersalen i Brumunddal. Konferansen er åpen for alle interesserte, politikere, lærere, foreldre, elever og privat og offentlig næringsliv.

Artikkeltags