«Søker noen som kan synge nattasanger!»

Engasjement: Anita Ihle Steen hengte opp «lapper» i Brumunddal sentrum, for å fronte en kampanje for Fosterhjemstjenesten. Foto: Dorthea M. Glorud

Engasjement: Anita Ihle Steen hengte opp «lapper» i Brumunddal sentrum, for å fronte en kampanje for Fosterhjemstjenesten. Foto: Dorthea M. Glorud

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fosterhjemstjenesten gjennomfører nå en nasjonal kampanje der de oppfordrer folk til å bli fosterfamilier. – Det er et bra tiltak, mener ordfører Anita Ihle Steen.

DEL

Steen og leder i fosterhjemstjenesten, Hanne Sveum, møttes torsdag formiddag for å henge opp plakater som skal forestille «lapper» barn kunne ha laget, med tekster som «Ønsker meg noen som bli bekymret når jeg kommer sent hjem» og «Skolisseknyter søkes».

- Relasjon er viktig

Formålet er å vekke folks oppmerksomhet, og nå med en litt annen vinkling enn tidligere.

– Kampanjen går ut på å få flere fosterhjem i barnas nærmiljø. Det kan være en nabo, trener eller lærer. Det er lettere for både barnet og fosterfamilien hvis det allerede er en relasjon og bånd mellom dem. De fleste foreldre har vel tenkt tanken om at hvis noe skjer med dem, hvem skal ta ansvaret for barna da? Det blir litt det samme, forteller Sveum.

Kampanjen har allerede fått stor oppmerksomhet. «Matpakkefilmen» er per dags dato sett av mer enn 200 millioner mennesker verden over. I tillegg har Sveum opplevd god respons lokalt.

– Vi har fått flere henvendelser av folk, men det er så klart ulikt hvor dem er i prosessen. Det er viktig at folk vet at vi har informasjonsmøter, og at ingenting er forpliktende, fastslår Sveum.

Bør bli fosterfamilie

Anita Ihle Steen, som også er fosterhjemsambassadør, stilte gledelig opp for å hjelpe til med kampanjen.

– Det er viktig for meg. Jeg har jobbet mye med unger, og jeg ser hvor viktig det er med trygghet for ungene. Det handler ikke bare om barnas framtid, men hele samfunnets. Det at noen bryr seg har mye å si, mener Steen.

Hun tror det er mange flere som kunne vært fosterfamilie.

– Det er viktig å huske at man får støtte på vegen, og at man ikke er alene, legger Sveum til.

Synes det er givende

Mailen og Frode Lund bestemte seg for å være beredskapshjem etter et kurs, og har siden august hatt ansvar for ei jente på 16 år. Dette til tross for at de har tre barn selv.

– Vi hadde tenkt på det lenge, ettersom vi føler vi har mye å tilby. I tillegg ønsker vi å hjelpe barn og ungdom som trenger det, forteller Mailen.

De synes det er kjempe koselig og givende.

– Man blir veldig glad i dem, og de blir raskt en del av familien, forteller Mailen, som synes kampanjen er et flott tiltak.

– Det er et stort behov for fosterfamilier, og det er mange flere som burde vært det, konstaterer fostermoren.

Artikkeltags