Skoleelever får olympisk drømmedag

Lillehammer 2016 skal besøke over 20 skoler til sammen i begge fylker, og første stopp på turnéen var Brøttum barne- og ungdomsskole og Moelv ungdomsskole.

Lillehammer 2016 skal besøke over 20 skoler til sammen i begge fylker, og første stopp på turnéen var Brøttum barne- og ungdomsskole og Moelv ungdomsskole.

Artikkelen er over 5 år gammel

Elever i Ringsaker skal med å heie frem morgendagens helter og se en olympisk medaljeseremoni i forbindelse med Ungdoms-OL.

DEL

- Når det først skjer et Ungdoms-OL i regionen er det viktig å støtte opp om det som skjer lokalt, sier Lars Sæta (28), kontaktlærer for klasse 9C ved Moelv Ungdomsskole.

Han og niendeklassingene ved Moelv ungdomsskole har hatt besøk av Ungdoms-OLs skoleturné. De har hilst på ungdomslekenes maskot, Sjogg, og vært med på morsomme aktiviteter for å lære mer om lekene som arrangeres fra 12.-21. februar 2016.

- Ungdoms-OL er helt nytt for både meg og elevene. Derfor er det stas at elevene får lært litt mer om hva som venter de i februar, sier Sæta.

Selv har han mange gode minner fra OL i ’94.

- Jeg husker flere øyeblikk fra vinter-OL i ’94 og jeg er sikker på at Ungdoms-OL blir like kult for den yngre generasjonen å få med seg, sier 28-åringen.

Kunstløp

Turnéen er en oppvarming til «Drømmedagen» niendeklassingene er invitert til å være med på i februar. Sammen med hundrevis av elever fra Ringsaker, skal elevene blant annet være med å heie frem morgendagens helter ute på en sportskonkurranse og se en olympisk medaljeseremoni.

- Vi skal se kunstløp-konkurranse på Hamar og jeg tror elevene gleder seg veldig, smiler Sæta og legger til at han har hørt rykter om høyt nivå blant utøverne som skal konkurrere i kunstløp.

I tillegg til å se en sportskonkurranse, får elevene mulighet til å oppleve tre unike kulturinnslag på Hamar Kulturhus – skreddersydd for anledningen. Dette skjer i regi av Ungdoms-OL i samarbeid med Hamar kommune og Turnéorganisasjonen for Hedmark.

Gnisten er tent

Fra å svare på spørsmål om hva de fem OL-ringene symboliserer, til å sette olympisk rekord i potetløp, viste elevene stor entusiasme for Ungdoms-OL under dagens skolebesøk. Prosjektleder for «Drømmedagen» er fornøyd med første stopp på turnéen.

- Det ser ut til at OL-gnisten er tent hos ungdommen ved Moelv ungdomsskole, smiler Magnus Trosdahl (31) og legger til at han håper dette gav mersmak på hva som er i vente for elevene under «Drømmedagen».

Han var tilstede på dagens turnéstopp. Sammen med Sjogg og en gjeng fra Ungdoms-OL skal han besøke over 20 skoler både i Hedmark og Oppland, og «drømmemannen» gleder seg stort.

- Det blir spennende å se om OL-gnisten er like tent hos elvene i resten av regionen, sier Trosdahl.

Over 7000 elever fra Hedmark får drømmedager under Ungdoms-OL

Drømmedagen blir arrangert under skoleuka 15.-19. februar 2016. Omtrent 7000 skoleelever fra Ringsaker, Hamar, Løten og Stange vil sammen med flere tusen skoleelever fra Oppland få kjenne skikkelig på OL-stemningen i regionen.

-  Ungdoms-OL er et arrangement av og for ungdom. Elevene vil få opplevelsesrike dager, fylt med entusiasme rundt vinteridrett, lek og moro, sier Trosdahl.

Artikkeltags