Ringsaker Idrettsforening feirer 100 år med lokaloppgjør og Reidar Berges minneløp

Det blir et lokaloppgjør mellom Ringsaker og Moelven når Ringsaker Idrettslag feirer 100 år 25. mai.

Det blir et lokaloppgjør mellom Ringsaker og Moelven når Ringsaker Idrettslag feirer 100 år 25. mai. Foto:

Ringsaker ble stiftet 19. januar 1919. Lørdag 25. mai skal 100 år gammel idrettshistorie markeres med terrengløp, aktiviterer og lokaloppgjøret Ringsaker mot Moelven i 4. divisjon.

DEL

25. mai skal Ringsaker Idrettsforening feire at de har holdt stand i 100 år med terrengløp, aktiviteter og jubileumskamp.

- Vi starter jubileumsdagen med terrengløp på formiddagen og avslutter med jubileumskamp mellom Ringsaker og Moelven i 4. divisjon. Dagen ellers vil by på underholdning, korpsmusikk, forskjellige aktiviteter og gratis pølsefest for alle, sier Eva Krogvig som med sine snart 20 år som hovedlagsleder har skrevet seg inn i de administrative historiebøkene.

Terrengløpet skal være et breddearrangement med klasser for mosjonister, aktive som ønsker å bruke terrengløpet som god oppladning til Birkebeinerløpet, for barn og for de som bare ønsker å «rusle» en runde. Alle deltagere får RIFs jubileumsmedalje.

Reider Berge hedres

Ringsaker Idrettsforening ønsker å benytte jubileumsdagen til å hedre Reidar Berge ved å kalle terrengløpet for «Reidar Berges minneløp». Reidar har hatt en lederrolle i klubben i flere tiår og var blant annet primus motor for å arrangere NM i terrengløp i Gaupen 3. mai 1953.

Ringsaker Idrettsforening har 250 medlemmer og har aktivitetene ski og fotball. Begge gruppene jobber aktivt for å skape gode trenings- og aktivitetsforhold i Gaupen og nærområdet.

- Takket være god dugnadsånd i klubben, trofaste sponsorer og offentlige tilskudd klarer vi å holde medlemskontingenten og aktivitetsavgiften på et lavt og familievennlig nivå, sier Eva Krogvig.

Takker kommunen

Eva Krogvig benytter anledningen til å takke for alle midlene kommunen gir til aktivitet, drift og bygging av anlegg, og er glad for at de aldri har måttet søke kommunen om «ekstra midler» for å drifte den kjære klubben sin midt i Ringsaker.

Klubben har de siste 20 årene bygd klubbhus, garasje/skibu, ballbinge og kunstgrasbane. I 2014 investerte skigruppa i ny løypemaskin. Gjennom vintersesongen kjører skigruppa opp et løypenett på 80 kilometer i de fire gamle skolekretsene som sokner til Ringsaker Idrettsforening.

Artikkeltags