Ber Helse Sør-Øst stå fast ved Mjøssykehuset ved Mjøsbrua: – Forventer at spaden stikkes i jorda så raskt som mulig

KLAR TALE: Kari-Anne Jønnes (f.v), Even Aleksander Hagen, Erik Ringnes og Aud Hove er tydelige på at Mjøssykehuset ved Mjøsbrua må realiseres.

KLAR TALE: Kari-Anne Jønnes (f.v), Even Aleksander Hagen, Erik Ringnes og Aud Hove er tydelige på at Mjøssykehuset ved Mjøsbrua må realiseres. Foto:

Fylkestingsrepresentanter advarer nå tydelig mot ikke å gå seg vill i nye lokaliseringsdebatter om plassering av hovedsykehus.

DEL

Det kommer fram i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

– Det er bred politisk enighet i Innlandet om at det er viktig at Helse Sør-Øst nå investerer i sykehustilbudet. Det oppfordres derfor til å holde fast ved det som er vedtatt, og om å ikke gå seg vill i nye lokaliseringsdebatter, står det i pressemeldingen.

Den er undertegnet fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap), fylkesvaraordfører Aud Hove (Sp), gruppeleder Kari-Anne Jønnes (H) og gruppeleder Erik Ringnes (V), som er de fire fylkestingsoppnevnte representantene i Sykehuset Innlandets politiske referansegruppe.

– Enigheten har hele tiden vært at Mjøssykehuset må bygges ved Mjøsbrua, og det er viktig å understreke at det skal være gode spesialisthelsetjenester i Innlandet for hele Innlandet, sier de fire representantene fra Innlandet fylkeskommune, i pressemeldingen.

Den politiske referansegruppa er medarrangør av Perspektivkonferansen som avholdes fredag 14. februar på Honne kurs- og konferansesenter på Biri. I en felles uttalelse understreker de viktigheten av at saken holdes på rett spor.

– Vi aksepterer ikke et dårligere sykehustilbudet i Innlandet enn i andre deler av landet. Derfor er det viktig å holde fast ved at det nå skal investeres i et nytt hovedsykehus ved Mjøsbrua, og vi forventer at spaden stikkes i jorda så raskt som mulig og at det nye sykehuset står klart senest i 2028. Helseminister Bent Høie bekrefta så sent som 3. februar at vedtaket for framtidig sykehusstruktur er at Mjøssykehuset skal ligge ved Mjøsbrua. Det som skal belyses utover våren er virksomhetsfordeling og lokalisering når det gjelder et nytt akuttsykehus med opptaksområde på rundt 90.000 og et mindre elektivt sykehus, men det ligger fast at det helhetlige Mjøssykehuset med opptaksområde på rundt 250.000 skal bygges ved Mjøsbrua, lyder uttalelsen fra de fire representantene.

Artikkeltags