Teater Innlandet får 1,5 millioner kroner mer i tilskudd fra staten

TEATER INNLANDET: Bak f.v.: Påtroppende teatersjef ved Teater Innlandet, Thorleif Linhave Bamle, Mirjam Engelsjord (V), Sjur Skjævesland (V), Magne Rydland (KrF), markeds- og kommunikasjonssjef Mari Brovold Owen og kommunikasjonsrådgiver Randi Strømbu ved Teater Innlandet. Foran f.v.: Erik Ringnes (V), teatersjef Janne Langaas og Ingvild Paddon (KrF).

TEATER INNLANDET: Bak f.v.: Påtroppende teatersjef ved Teater Innlandet, Thorleif Linhave Bamle, Mirjam Engelsjord (V), Sjur Skjævesland (V), Magne Rydland (KrF), markeds- og kommunikasjonssjef Mari Brovold Owen og kommunikasjonsrådgiver Randi Strømbu ved Teater Innlandet. Foran f.v.: Erik Ringnes (V), teatersjef Janne Langaas og Ingvild Paddon (KrF). Foto:

I statsbudsjettet for 2020 får Teater Innlandet 1,5 millioner kroner mer i tilskudd.

DEL

7. oktober presenteres statsbudsjettet for 2020 og Teater Innlandet skriver i en pressemelding at de har fått tilgang til gode nyheter.

Øker tilskudd

Regjeringen legger inn en økning på 1,5 millioner kroner i tilskuddet til Teater Innlandet. Dette er en økning på 5,75 prosent fra 2019, tilskuddet økes fra 26,07 millioner til 27,57 millioner. Det var Innlandet Venstre og Innlandet KrF som overbrakte nyheten til nåværende teatersjef Janne Langaas og påtroppende teatersjef Thorleif Linhave Bamle, sammen med kake og blomster, i Teater Innlandets lokaler i dag.

– Dette vil komme hele fylket til gode, kultur er viktig for menneskene her. Vi skal leve av noe annet enn bare mat og de nødvendige ting. Og så handler det om at kultur er også noe av det som setter minst fotavtrykk på klimaet. Dette er en vinn-vinn-situasjon for alle, og vi er veldig glade for å kunne bringe dere denne nyheten, sier leder i Innlandet Venstre, Sjur Skjævesland og Magne Rydland i Innlandet KrF, samstemt.

Nåværende teatersjef Janne Langaas sier dette er en overraskelse og en anerkjennelse.

– Økningen betyr mer enn bare pengene. Dette gir oss også en klapp på skulderen og viser at kulturministeren har lagt merke til den jobben vi har gjort de siste årene. Teater Innlandet er blitt viktige i det norske teaterlandskape, sier Langaas.

Etter flere år uten lønns- og priskompensasjon er dette meget gledelige nyheter for teateret. De skriver i pressemeldingen at dette gjør at de kan opprettholde produksjonstakten og turnéaktiviteten.

Fyller 10 år

I 2020 fyller Teater Innlandet 10 år, Innlandet blir et fylke og Thorleif Linhave Bamle overtar som teatersjef. Teatret ser fram til et begivenhetsrikt år og med økte midler blir det enda mer teater til hele Innlandet.

– En økning i tilskuddet er absolutt på sin plass! Vi må ikke se på kultur som noe som kommer i tillegg, som kakepynt. Kultur er en integrert del av alle politiske saker. Det er det som gir kvalitet i livene våre! Vi trenger refleksjon og underholdning, derfor er dette så viktig for oss. Vi gleder oss på deres vegne, sier Erik Ringnes, Innlandet Venstre.

Artikkeltags