Gå til sidens hovedinnhold

«Tiggerbrev» til 4.000 husstander

Trenger 1,5 millioner kroner til utbedring av kjøkkenet:

Artikkelen er over 5 år gammel

4.000 husstander i Ringsaker mottok på forsommeren «tiggerbrev» fra styret i Tingvang. Det ærverdige huset har skrikende behov for nytt kjøkken.

Totalrenoveringen av kjøkkenet er kostnadsberegnet til 1,5 millioner kroner. Målet er å starte arbeidet i august 2017, men da trenger andelslaget penger. Derfor har de sendt ut flygeblad til ringsaksokninger og sendt søknad til Ringsakers politikere.

– Seinest i går kveld fikk jeg et spørsmål om bankkontonummer. Det er ikke for seint å svare på flygebladet vi sendte ut. Håpet vårt var at folk ville bidra med 500 kroner eller mer, sier Petter Tore Schjerpen som er styreleder i Tingvang SA.

– Vi har fått inn 90.000 kroner, skyter Iver Vanum inn. Han er styremedlem i Tingvang SA.

Egenandel og dugnad

– Arbeidet skal finansieres ved banklån og en betydelig egenandel og dugnad, forteller Schjerpen.

– Vi håper kommunen ser verdien av å bevare og ruste opp Tingvang for videre bruk framover. Kjøkkenet er det ikke blitt gjort noe med siden 1959, sier Schjerpen. Han er allerede klar over at det neste prosjektet blir taket, skiferen er fra 1957 /1958. Det vil koste andelslaget 400.000 kroner, så alle bidrag er velkomne.

Fra 1880 årene

Tingvangs historie starter på slutten av 1880 årene da det bestemt å bygge et kommunelokale. Det ble et prektig landemerke ved siden av kirken. I dag brukes det veldig ofte til minnesamvær etter begravelser, og andelslaget er veldig takknemlig for at Inger Hage vil drive matservering i huset.

Under andre verdenskrig brukte den nazistiske ledelsen i bygda Tingvang. Andelslaget som ble stiftet i 1957, sørget for en omfattende ombygning, og siden har Tingvang vært bygdas storstue.