Samlet inn 1.238.048 kroner til TV-aksjonen i Ringsaker

Komiteen for årets TV-aksjon i Ringsaker. Foto: Ringsaker kommune

Komiteen for årets TV-aksjon i Ringsaker. Foto: Ringsaker kommune

Artikkelen er over 2 år gammel

Det ble samlet inn 1.238.048 kroner til TV-aksjonen i Ringsaker i går.

DEL

Det betyr av vi i Ringsaker i snitt ga 36.25 kroner hver oss. Det plasserte Hedmark som nummer 15 av de 22 kommunene i Hedmark. Os topper listen med 81,35 kroner pr innbygger. Totalt ga Hedmark 8.124.354 kroner. Det rangerte Hedmak som nummer 17 av landets fylket.

 Årets innsamling går til Kirkens Bymisjon

– Dette er en årlig tradisjon for oss, og vi har gode rutiner for arbeidet med TV-aksjonen i Ringsaker, sier varaordfører Geir Roger Borgedal, som var leder for aksjonskomiteen.

Årets TV-aksjon går til arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Aksjonen har fått undertittelen «Et varmere samfunn». Norge er et samfunn der forskjellene øker. Forskjeller som ikke først og fremst handler om etnisitet eller religion, hvor du kommer fra eller hvem du er, men om du er innenfor eller utenfor.

TV-aksjonen samlet totalt inn hele 239 millioner til Kirkens Bymisjons arbeid for et varmere og mer inkluderende samfunn. – Jeg er så takknemlig. Sammen skal vi skape fellesskap for mennesker som i dag står utenfor, sier Adelheid Firing Hvambsal, generalsekretær i Kirkens Bymisjon.

– På vegne av Kirkens Bymisjon er jeg både ydmyk, takknemlig og rørt. Resultatet av TV-aksjonen vil bety mye for de enkeltmenneskene som får en jobb å gå til, en seng å sove i eller utstyr som gjør at de kan delta på fritidsaktiviteter. Tusen takk til alle som har bidratt, sier Firing Hvambsal.

I Ringsaker er det FAU ved barneskolene som organiserer innsamlingsarbeidet og skaffer bøssebærere. Kommunekomiteen er således en «teknisk komite» med hovedansvaret for organiseringen av aksjonen i samarbeid med FAU ved den enkelte skole.

Artikkeltags