Kjent gamer og Youtubere til Ringsaker

Nikolai Strandli er blant Norges beste i spillet Fortnite.

Nikolai Strandli er blant Norges beste i spillet Fortnite.

Artikkelen er over 1 år gammel

Nikolai Strandli er blant Norges beste i spillet Fortnite. Sammen med de kjente youtuberne Loyd&Sara står han for én av over 20 workshops og aktiviteter Ringsaker-ungdommen kan bryne seg på under festivalen #mingreie.

DEL

Det skriver Ringsaker kommune i en pressemelding.

Lørdag 9. mars arrangerer de en stor festival for ungdom mellom 13-18 år. Dette skjer i og utenfor Teatersalen i Brumunddal. Programmet er nå klart, og det blir en variert dag for de som dukker opp.

– Sammen med våre unge arrangører har vi forsøkt å lage et program som skal fenge ungdommer med veldig ulike interesser, sier Marthe Søby, leder for allmennkultur.

Ungdom lager fyrverkeri

Hun ramser opp 12 ulike workshops: Kurs i selfiekunst med Ricardo foto, Hip hop-kurs med PS Dance, sminkekurs, tips til grønnere hverdag, gaming-workshop, tips for de som vil bli bedre i idrett, maskekurs med cosplay-klubben, teatersport-workshop, timbersport-kurs og workshop i fyrverkeri.

–  Fyrverkeriet som ungdommene lager sammen med sertifisert personell, blir avslutningsshowet på kvelden, sier Sørby.

Noen av workshopene krever påmelding. Informasjon om dette legges ut på kommunens nettside samt Facebook-siden #mingreie.

Noe for alle

I tillegg til alle kursene, stiller lag og foreninger i hele kommunen opp med ulike aktiviteter både ute og inne. Det rigges fotballbane og boblefotballbane ute hvor Brumunddal fotball utfordrer ungdommene til kamp.

Brumunddal tennis tilbyr tennisbane, mens de motorinteresserte kan få prøve seg på trial. Veldre håndball utfordrer deltakerne i skuddstyrke, mens Brøttum Røde kors stiller med utstyr fra hjelpekorpset.

Makerspace rigger opp sine maskiner og lar ungdommen forsøke seg på vinylkutting, 3D-printing og gravering. I tillegg blir det mulighet for å prøve seg på programmering og kjøring av roboter.

– Dette er bare halvparten av festivalen. Om kvelden er det en stor forestilling inne i Teatersalen, og det hele avsluttes med timbersportshow og fyrverkeri ute. I alle ledd er ungdommer involvert, sier Sørby.

Hele kommunen engasjert

Til sammen er godt over 20 lag, foreninger, klubber og aktiviteter for ungdom engasjert denne dagen. Både Furnes, Brumunddal, Moelv, Nes og Brøttum er representert.

Kultur og idrett i kommunen oppfordrer foreldre om å sende sine ungdommer til Teatersalen denne dagen.

– Dette er en storsatsing fra kommunen rette mot ungdom hvor målet er å vise fram hva kommunens unge driver med, samtidig som det blir en stor sosial happening, sier Marthe Sørby.

Artikkeltags