Ringsaker-talenter med pallplassering i teknologi- og kunnskapskonkurranse

Lagene Team Environment og City Heroes fra Stavsberg skole fikk 2. plass i Prosjektprisen og Teknologiprisen i FIRST LEGO League 2019 på Gjøvik.

DEL

Lørdag var det duket for regionale finaler i FIRST LEGO League. 18 lag møtte opp for å konkurrere om utmerkelser innen innovasjon, forskning, teknologi, design og programmering, samt en plass i den skandinaviske finalen.

Med smarte byer som årets tema lot dommerne imponere seg av Team Environment og City Heroes fra Stavsberg skole som fikk 2. plass i Prosjektprisen og Teknologiprisen. Det skriver FIRST LEGO League i en pressemelding.

Skaper morgendagens byer

Team Environment og City Heroes fra Stavsberg skole består av 16 og 22 deltakere og imponerte under den regionale finalen på Gjøvik. De fikk skryt for sine gode prestasjoner.

– Jeg er veldig imponert over laginnsatsen til Team Environment og City Heroes fra Stavsberg skole og de andre lagene fra finalen på Gjøvik. De unge talentenes læringsvilje og engasjement for å skape framtidens byer viser at den yngre generasjonen har et stort ønske om å løse morgendagens utfordringer, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter.

Finalens Champions-vinner ble PowerBuilders fra Hadeland. Laget får dermed æren av å representere Hadeland i den skandinaviske finalen som blir avholdt i Roskilde lørdag den 30. november.

Andre lag som imponerte på Gjøvik, var Team Tynset som ble tildelt Kjerneverdiprisen og Prosjektprisen. Sammenlagt markerte også lagene The New Boys og Hjetelovs seg som vant Robotprisen og Teknologiprisen.

Fremtidens ingeniører og byplanleggere

FIRST LEGO League er i Skandinavia et samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens Helter som støtter talenter innen idrett, kultur og realfag. Formålet med FIRST LEGO League er å skape en arena der barn kan utfolde seg i teknologiens verden og ha det gøy med praktisk læring i realfag.

– FIRST LEGO League gir barn og unge utfordringer fra den virkelige verden – utfordringer som ikke har fasit! Med smarte byer som årets tema, går lagarbeid og fantasi hånd i hånd. De unge talentene må samarbeide godt om å skape innovative og bærekraftige løsninger for framtidens byer og bygder. Jeg er sikker på at noen av framtidens ingeniører og byplanleggere finnes blant årets deltakere. De kommer garantert til å bygge en bedre framtid sammen, sier Silje Kumeus fra FIRST Scandinavia.

First Lego League

  • Verdens største kunnskap- og teknologikonkurranse for barn og unge i alderen 10–16 år.
  • FIRST LEGO League ble første gang arrangert i 2000.
  • Samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og talentutviklingsprogrammet Morgendagens Helter hvor Equinor støtter talenter innenfor idrett, kultur og realfag.
  • Hensikten med arrangementet er å øke unge menneskers interesse for teknologi og vitenskap og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere.
  • Årets tema heter City Shaper og handler om å utforske utfordringer i byer og bygder som transport, tilgjengelighet og til og med naturkatastrofer.
  • Den skandinaviske finalen arrangeres i Roskilde den 30. November.

Artikkeltags