Kokevarsel i Moelv sør

DEL

Ringsaker kommune melder at drikkevannet i området sør i Moelv kan være forurenset grunnet en vannlekkasje. Det sendes derfor ut en kokevarsel som gjelder i området fra Spar til Ringsaker kirke.

Vi anbefaler å koke alt vann som skal brukes til drikke og matlaging. Ny melding gis når vannet er trygt å bruke og kokevarselet er opphevet. Alle berørte abonnenter skal ha mottatt SMS om kokevarsel fra Ringsaker kommune.

Her er Folkehelseinstituttets råd til forbrukerne:

Foruten drikke, bør du bruke kokt vann til:

All mat som ikke skal kokes eller varmebehandles over 100 °C

Utblanding av saft, og andre produkter som drikkes eller spises

Kaffe. Kaffetraktere koker ikke vannet, og vannet til kaffetrakteren må derfor være kokt på forhånd. Andre typer kaffemaskiner bør sjekkes med forhandlerIsbiter

Skylling av frukt, salat og grønnsaker som ikke skal kokes

Tannpuss

Ukokt vann kan brukes til:

Koking av mat

Håndvask. Hendene vaskes med såpe, skylles og tørkes etterpå

Dusjing og karbad: Man kan dusje og bade som normalt ved kokeanbefaling, men har man dårlig immunforsvar i kombinasjon med åpne sår, anbefales en rask dusj (ikke karbad) og at man tørker seg godt etterpå. Pass på ikke å svelge vann. Ha særlig kontroll med små barn.

Manuell oppvask og oppvaskmaskin: Ved oppvask for hånd må oppvasken skylles med kokt, varmt vann og tørkes godt. Oppvaskmidler med desinfeksjonseffekt er ikke tilstrekkelig. For å oppnå god desinfeksjonseffekt i en oppvaskmaskin må programmet ha en temperatur på minimum 65 ºC når det brukes vanlige husholdningsmaskiner med programlengde på 1 time eller mer. La oppvasken stå og lufttørke.

Klesvask

Renhold i huset

Annet bruk hjemme

Barn bør ikke leke med vannet i hagevanningsanlegg, eller bade i barnebasseng i perioder med kokevarsel.

Artikkeltags