Advarer mot vanskelige kjøreforhold i Hedmark torsdag

Snø i trafikken: Statens vegvesen ber folk være forsiktige torsdag morgen.

Snø i trafikken: Statens vegvesen ber folk være forsiktige torsdag morgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Kraftig nedbør, som kommer som snø høyere enn 200 til 400 meter over havet, vil skape problemer i trafikken i Hedmark torsdag.

Statens vegvesen ber i en pressemelding om at folk tenker over hvordan de skal komme seg til jobb og andre steder torsdag morgen.

Meteorologene spår store nedbørsmengder over store deler av Hedmark. Snø skapte problemer i trafikken flere steder i Hedmark tidligere denne uka.

Torsdag kan det komme opp mot 10-15 mm nedbør. Det betyr 10-15 centimeter snø.

- Biler med sommerdekk kan skape trøbbel på vegene våre der nedbøren kommer som snø. Vi ber derfor bilistene om å være forsiktige, holde avstand og beregne god tid hvis de må ut og kjøre. Er det mulig å la bilen stå torsdag, så gjør gjerne det, sier seksjonsleder Ann-Kristin Rehder i Statens vegvesen, Hedmark.

Entreprenørene som drifter riks- og fylkesvegnettet for Statens vegvesen er varslet og er i beredskap. Farevarselet fra meteorologene omfatter også fjelltraktene i Sør-Norge.

- Trafikanter som skal ut å kjøre i slikt vær, må ha gode dekk på bilen. De som kjører vogntog må legge på kjetting i tide. Stopp der det er trygt, og legg på kjetting før vogntoget kommer til strekninger med bakker og krappe svinger, sier Rehder

Artikkeltags