Slik blir været i Hedmark til uka

De fleste hedmarkinger må nok se langt etter sola i løpet av uka, men skiføret holder seg i hvert fall - og noen ny kuldeperiode blir det ikke.

De fleste hedmarkinger må nok se langt etter sola i løpet av uka, men skiføret holder seg i hvert fall - og noen ny kuldeperiode blir det ikke. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Meteorologen er sikker i sin sak; noen flere kulderekorder blir det ikke de neste dagene.

DEL

– Det blir fortsatt ganske vinterlig de aller fleste steder, men kulda vi hadde denne uka blir det ikke noe mer av nå. Det er fortsatt litt kaldere enn normalt, men ikke spesielt mye. Enkelte steder kan det nok bikke under ti minusgrader på nattetid, men ikke noe mer enn det. På dagtid vil nok temperaturene ligge på rundt minus fem-seks grader de aller fleste steder, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes i Meteorologisk institutt.

I enkelte deler av Hedmark ble det målt under 40 minus sist uke.

– Der blir det betydelig mildere enn det har vært den siste uka. Det blir fortsatt kaldt, men ikke i nærheten av 40 minus. Likevel kan det fortsatt bli ned mot 20 på natta de kommende dagene, men temperaturene på dagtid kommer til å ligge på rundt ti minusgrader, sier Moxnes, som også kan avsløre at det etter all sannsynlighet ikke blir noe særlig til skivær den kommende uka.

– Vindforholdene blir forholdsvis rolige, men det ser ut til å bli en god del skyer, så solen blir nok ikke å se så altfor mye. Det er kanskje helst jo lenger nord du kommer at sjansen er aller størst for å få et glimt av den.

Men selve skiføret kommer til å holde seg sånn noenlunde, ifølge meteorologen:

– Sånn det ser ut nå blir det nok ikke noen plussgrader med det første i hvert fall. Dette gjelder for så vidt også den kommende langtidsperioden, sier hun.

Og for dem som begynner å bli lei av snøen, har Moxnes relativt godt nytt:

– Det kan komme litt spredt snø, men de store mengdene vil etter all sannsynlighet utebli. Det kan drysse litt fra skyene innimellom, spesielt i starten av uka, men det er ikke snakk om noe nytt snøsjokk på noen som helst måte, sier hun.

Eindride (86) målte 44 kuldegrader utenfor huset sitt: – Vi har ved for flere år, så det går bra

Rekordkaldt i Folldal onsdag morgen: – Dette er den laveste temperaturen vi har sett i landet denne vinteren 

Artikkeltags